Конгрес США закликає депутатів знайти вбивць українських журналістів

Понеділок, 25 листопада 2002, 11:57
У Палаті Представників Конгресу США було порушене питання ситуації із свободою преси в Україні. Поштовхом для цього стала загадкова смерть Михайла Коломійця та факти тиску і цензури в українських медіа, що особливо наочно проявились останнім часом.

Американські політики, експерти та журналісти наголошують, що Михайло Коломієць став третьою за останні два роки жертвою журналістської професійної діяльності в Україні. Лише півтора місяці тому представники української журналістської громади, перебуваючи у Вашингтоні, висловлювали свою стурбованість ситуацією з безпекою журналістів та тиском на ЗМІ в Україні.

У п’ятницю 22 листопада співголова групи підтримки України в Американському Конгресі Боб Шеффер звернувся до своїх колег в Палаті Представників, висловивши свою стурбованість ситуацією з правами журналістів та цензурою в українських медіа.

У зверненні Боба Шеффера зокрема зазначено: "Вбивство Георгія Гонгадзе, забиття до смерті Ігоря Александрова, і нарешті смерть Михайла Коломійця, директора інформаційного агентства "Українські Новини", відновили сумніви щодо стану свободи слова в Україні. Мляве розслідування цих смертей зі сторони виконавчої влади вказує на офіційну байдужість якщо не мовчазну згоду".

"Я закликаю своїх колег у Конгресі вимагати від українського уряду провести швидке розслідування загибелі цих журналістів, запровадити в життя заходи захисту свободи слова та визнати четвертий день грудня Днем Скорботи за втраченими журналістами", – заявив конгресмен Шеффер.

Інститут Масової Інформації

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування