Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко піклується про репутацію Тігіпка

Понеділок, 25 листопада 2002, 12:56
Лідера "Нашої України" Віктора Ющенка турбує намагання "більшовиків" зробити предметом торгу посаду голови Національного банку України, повідомляє прес-служба "Нашої України".

В інтерв'ю журналістам у Варшаві під час конференції "Європейські устремління України", що проходила 22-23 листопада, він повідомив, що у четвер мав розмову з Сергієм Тігіпком, якого "як банкір банкіра попросив шанувати правило №1 у цьому середовищі – найважливішими цінностями для фінансиста є добре ім’я і бездоганна репутація".

"Будь-які кар’єрні амбіції не можна протиставляти стабільності Нацбанку, стабільності фінансового ринку. Не можна керуватися приватним его", - наголосив Ющенко.

"Треба усвідомити, що НБУ – аполітична установа, діяльність якої визначена законом. Зокрема, закон регламентує порядок призначення та термін головування керівника Нацбанку. Володимир Стельмах і правління НБУ прекрасно справляються зі своїми функціями. Україна має міцну гривню і стабільну банківську систему", - підкреслив лідер "Нашої України". Він закликав політиків, які прагнуть взяти під контроль НБУ, шанувати закон. "Я хочу переконати і Тігіпка, і силу, яка виставляє на торг аполітичну посаду голови Нацбанку, не ризикувати стабільністю економічної системи України", - зазначив Віктор Ющенко.

***

На думку Юлії Тимошенко, якщо Національний банк очолить Сергій Тігіпко, то вже "немає про що говорити".

Відповідаючи на питання журналістів під час конференції "Європейські устремління України", яка відбувалася 22-23 листопада у Варшаві, лідер БЮТ зазначила, що НБУ поки залишався "останнім бастіоном", де "дійсно працює людина не просто професійна, людина, яка є кращою сьогодні, це – пан Стельмах, це людина, яка не належить до жодного клану, до жодної політичної партії".

"І якщо зараз знімати цю людину і ставити людину Пінчука, яким є Сергій Тігіпко, то вже власне нема про що говорити", зазначила Тимошенко.

В результаті, за словами лідера БЮТ, "суспільству залишається лише спостерігати, як гарно вони влаштували все".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування