Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчасово безробітний Кінах не ображається на Кучму

Понеділок, 25 листопада 2002, 13:42
Екс-прем'єр-міністр України Анатолій Кінах поки що не визначився, де працюватиме далі. Як зазначив Кінах на прес-конференції у Києві, у нього вже є кілька пропозицій, але не став їх деталізувати, лише додавши, що хоче працювати там, де зможе бути найбільш корисним державі. "Зараз ніякої посадової метушні з мого боку немає", - підкреслив Кінах.

Він нагадав, що протягом своєї кар'єри був губернатором, тричі обирався до Верховної Ради України, обіймав посади віце-прем'єр-міністра та прем'єра.

Кінах зазначив, що він залишився задоволений результатами свого півторарічного прем'єрства.

"Це унікальна можливість самовдосконалення, поглиблення досвіду, це унікальна можливість пройти ті іспити, які повинні зміцнювати і громадянські, і політичні принципи людини", - сказав він.

Кінах також сказав, що не має образи на рішення президента Леоніда Кучми про ротацію уряду, оскільки вважає таке рішення продовженням політичної конституційної реформи в Україні.

Кінах також зазначив, що уряд Віктора Януковича має відкликати з Верховної Ради проект державного бюджету на наступний рік, прийнятий 21 листопада у другому читанні.

"Я був здивований рішенням парламенту, яке було прийнято в день затвердження кандидатури прем'єр-міністра України. Парламент практично зруйнував вимоги реальності й збалансованості державного бюджету на 2003 рік", - сказав він.

Кінах зазначив, що рішення парламенту, який значно збільшив прибуткову частину бюджету, веде до зниження довіри до України з боку іноземних партнерів та стратегічних інвесторів.

Екс-прем'єр також висловив переконання, що парламентська більшість та уряд мають об'єднати зусилля, щоб Україна отримала реальний бюджет-2003.

Такий бюджет, за словами Кінаха, має спиратися не лише на фіскальну складову, а й створювати стимули для вирішення соціально-економічних проблем і розвитку держави в цілому.

Він також в черговий раз відзначив необхідність ухвалення Верховною Радою закону про зниження рівня оподаткування фізичних осіб, пакету законів про пенсійну реформу з тим, щоб знизити фіскальний тиск на фонд оплати праці, а також спрямувати зусилля на поглиблення боротьби з мінімізацією прибутків та контрабандою.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Віктор Янукович висловив переконання, що президент накладе вето на проект бюджету-2003, якщо він буде затверджений у варіанті Бюджетного комітету.

Верховна Рада 21 листопада ухвалила запропонований Бюджетним комітетом парламенту проект бюджету-2003, у якому запланована кількість надходжень перевищує урядові показники на 6,3 млрд. грн.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування