НАТО очікує від України відповіді на політичні питання

Понеділок, 25 листопада 2002, 16:08
У відносинах Україна-НАТО "залишаються політичні питання, і на них треба відповідати". Про це сьогодні в Брюсселі на брифінгу для українських журналістів заявив представник офісу преси та інформації штаб-квартири НАТО Роберт Пшель.

Пшель зазначив, що у відношенні до України союзники по Альянсу відчувають високі зобов'язання, але існує і "політична хмара". Відповідаючи на запитання, на чому грунтується подібна заява, Пшель наголосив, що "це стосується обвинувачень щодо продажу української зброї до Іраку". "Ми думали, що Україна зможе пояснити все це до Праги (до Празького саміту НАТО, який відбувався 21-22 листопада, - УНІАН), але вона не змогла", - сказав він. Водночас Пшель наголосив, що в НАТО не змінили своєї точки зору і прагнуть отримати відповіді на запитання щодо поставок української зброї до Іраку.

Пшель також зауважив, що "ми були праві, що вирішили провести засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, але це вже історія", тому він закликав журналістів концентруватись на позитиві і, зокрема, на виконанні Україною тих важливих документів, які були підписані між Україною і Альянсом (серед них - План дій з наближення Україною до НАТО, що був підписаний під час саміту в Празі).

Як повідомив високопоставлений представник НАТО, питання щодо поставок станцій пасивної розвідки "Кольчуга" до Іраку є найголовнішими у відносинах між Україною і НАТО. Проте, наголосив представник Альянсу, коли НАТО критикує президента України Кучму, це не означає, що критикується весь український народ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування