Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯКЩО АЗАРОВ СТАНЕ ПЕРШИМ ВІЦЕІ МІНІСТРОМ ФІНАНСІВ, ЙОГО ПОСАДУ ЗАЙМЕ МЕДВЕДЧУК

Понеділок, 25 листопада 2002, 17:16
Серед кандидатів на посаду першого віце-прем'єра нового уряду України як найбільш ймовірну розглядають кандидатуру нинішнього голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова.

Як повідомило джерело у парламенті, кандидатури на посади в уряд обговорять найближчим часом лідери фракцій парламентської більшості і прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

За словами співрозмовника агентства, не виключено, що у випадку призначення Азарова на цю посаду, на посаду голови Державної податкової адміністрації буде призначений Сергій Медведчук.

Джерело також повідомило, що на посаду першого віце-прем'єра висуваються також депутатською групою "Демократичні ініціативи" кандидатура Степана Гавриша, депутатською групою "народний вибір" - Олега Дубину, депутатською групою "Народовладдя" - Анатолія Голубченка, депутатською групою "Європейський вибір" - Азарова.

На посаду віце-прем'єра з агропромислового комплексу висуваються 2 кандидатури від фракції Аграрної партії України - Івана Кириленка і Леоніда Козаченка.

На посаду віце-прем'єра з гуманітарної політики висуваються кандидатури - фракцією НДП Анатолія Толстоухова, фракцією "Регіони України" - Володимира Семиноженка, фракцією партій Промисловців і підприємців і "Трудова Україна" - Дмитра Табачника.

На посаду віце-прем'єра з паливно-енергетичного комплекса фракція "Народовладдя" висуває також кандидатуру Голубченка, депутатська група "Демократичні ініціативи" - Олега Салміна.

На посаду міністра з економіки і європейської інтеграції фракція "Трудова Україна" висуває кандидатуру Валерія Хорошковського.

На посаду міністра фінансів фракція "Регіони України" висуває кандидатуру Ігоря Юшка.

На посаду міністра з паливно-енергетичного комплексу фракція регіонів висуває 2 кандидатури - Віталія Гайдука й Андрія Клюєва.

На посаду міністра з аграрної політики фракція Аграрної партії України висуває кандидатуру Івана Рижука.

На посаду міністра промислової політики депутатська група "Демократичні ініціативи" висуває кандидатуру Олександра Падалка, фракція "Трудова Україна" - Анатолія Мялиці.

На посаду міністра транспорту заявили свої претензії депутатська група "Демократичні ініціативи", але не назвала конкретного кандидата, фракція "Трудова Україна" - кандидатуру Георгія Кирпи.

На посаду міністра екології фракція СДПУ(О) заявила про свої претензії, але не назвала кандидатуру, фракція НДП висуває кандидатуру Василя Шевчука. Крім того, претензії на цю посаду заявила депутатська група "Народний вибір", але також не назвала кандидатуру.

На посаду міністра з надзвичайних ситуацій заявила претензії фракція СДПУ(О), але не назвала кандидатуру, депутатська група "Демократичні ініціативи" висунула кандидатуру першого заступника міністра Марченка, партія "Трудова Україна" заявила кандидатуру Дмитра Табачника, депутатська група "Народовладдя" висунула кандидатуру Володимира Поважнюка, який зараз посідає посаду заступника держсекретаря МВС.

На посаду міністра охорони здоров'я заявили свої претензії СДПУ(О), не назвавши конкретного кандидата, фракція "Регіони України" - кандидатуру Тетяни Бахтеєвої.

Микола Азаров швидше за все, буде призначений на посади першого віце-прем'єра по економіці і міністра фінансів України, повідомило джерело в парламенті.

За словами джерела, на посаду віце-прем'єра з питань агропромислового комплексу, як очікується, буде призначений Іван Кириленко, на посаду віце-прем'єра по гуманітарних питаннях - Дмитро Табачник, віце-прем'єра з ПЕК - Віталій Гайдук.

За даними джерела, на посадах міністрів силових відомств залишаться колишні керівники.

Він не виключив, що указ про призначення керівників силових відомств може з'явитися вже в понеділок або у вівторок.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування