Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АЗАРОВ СТАНЕ ВІЦЕ-ПРЕМ`ЄРОМ ТА МІНІСТРОМ ФІНАНСІВ. ГАЙДУК – ПРОСТО ВІЦЕ. Гальчинський іде у відставку

Понеділок, 25 листопада 2002, 20:45
Новим першим віце-прем'єром та одночасно міністром фінансів стане Микола Азаров, повідомив Володимир Литвин після зустрічі лідерів більшості зі спікером і прем'єром.

Узгодженим кандидатом на посаду віце-прем'єра з питань ПЕК став Віталій Гайдук (міністр палива і енергетики в уряді Кінаха).

Віце-прем'єром з гуманітарних питань буде Дмитро Табачник, народний депутат з фракції "Трудова Україна-ПППУ".

Віце-прем'єром з питань АПК стане Іван Кириленко, народний депутат з фракції Аграрної партії України.

Ці узгоджені кандидатури Янукович запропонує президенту на затвердження.

Учасники зустрічі також повідомили, що узгодили список усіх інших міністрів, але ще мають проконсультуватися з президентом.

Янукович також повідомив, що на постах міністрів закордонних справ, внутрішніх справ, оборони та юстиції залишаються колишні керівники, відповідно Анатолій Зленко, Володимир Шкідченко, Юрій Смірнов і Олександр Лавринович. За повідомленням спікера Литвина, на посаді міністра культури також залишиться Олександр Богуцький, повідомляє кореспондент "Української правди".

Тим часом, у понеділок голова ради Національного банку Анатолій Гальчинський подав на розгляд ради прохання про свою відставку, повідомляють "Українські Новини".

За словами Гальчинського, його бажання піти у відставку не пов'язане з планованою зміною голови НБУ. За його словами, будучи директором Національного інституту стратегічних досліджень, він хоче зосередитися на цій роботі. "Це не пов'язано з цими перестановками... Я маю дуже серйозну посаду, що вимагає багато уваги. Тут розриватися дуже важко", - сказав Гальчинський.

***

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, не виключено, що у випадку призначення Азарова на цю посаду головою Державної податкової адміністрації буде призначений Сергій Медведчук.

На посаду міністра з економіки й європейської інтеграції фракція "Трудова Україна" висуває кандидатуру Валерія Хорошковського.

На посаду міністра фінансів фракція "Регіони України" висуває кандидатуру Ігоря Юшка.

На посаду міністра з паливно-енергетичного комплексу фракція Регіонів висуває 2 кандидатури - Віталія Гайдука й Андрія Клюєва.

На посаду міністра з аграрної політики фракція Аграрної партії України висуває кандидатуру Івана Рижука.

На посаду міністра промислової політики депутатська група "Демократичні ініціативи" висуває кандидатуру Олександра Падалка, фракція "Трудова Україна" - Анатолія Мялиці.

На посаду міністра транспорту заявили свої претензії депутатська група "Демократичні ініціативи", але не назвала конкретного кандидата, фракція "Трудова Україна" - кандидатуру Георгія Кирпи.

На посаду міністра екології фракція СДПУ(О) заявила про свої претензії, але не назвала кандидатуру, фракція НДП висуває кандидатуру Василя Шевчука. Крім того, претензії на цю посаду заявила депутатська група "Народний вибір", але також не назвала кандидатуру.

На посаду міністра з надзвичайних ситуацій заявила претензії фракція СДПУ(О), але не назвала кандидатуру, депутатська група "Демократичні ініціативи" висунула кандидатуру першого заступника міністра Марченка, партія "Трудова Україна" заявила кандидатуру Дмитра Табачника, депутатська група "Народовладдя" висунула кандидатуру Володимира Поважнюка, який зараз посідає посаду заступника держсекретаря МВС.

На посаду міністра охорони здоров'я заявили свої претензії СДПУ(О), не назвавши конкретного кандидата, фракція "Регіони України" - кандидатуру Тетяни Бахтеєвої.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування