Депутати поділили міністерські портфелі. Справа Кучми їх затвердити

Вівторок, 26 листопада 2002, 12:48
Фракції більшості узгодили кандидатів на посади у коаліційному уряді з урахуванням квот.

В інтерв'ю журналістам у вівторок лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук повідомив, що згідно з квотою, фракція отримала в уряді посаду віце-прем'єра з паливно-енергетичного комплекса. Цю посаду зайняв колишній міністр палива і енергетики Віталій Гайдук.

Крім того, фракція претендує на посади міністра освіти - Василь Кремінь (діючий міністр), міністра праці і соціальної політики - Михайло Папієв, міністра транспорту - Григорій Кирпа.

Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова зазначила, що фракція не претендує ні жодні посади у Кабінеті Міністрів, оскільки висувала на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Віктора Януковича. У той же час Богатирьова підкреслила, що фракція збирається зустрітися з Януковичем і запропонувати співпрацю.

Член фракції партій Промисловців і підприємців і "Трудова Україна" Ігор Шаров повідомив, що згідно з квотою, фракція претендує на посаду міністра економіки, на яку висуває кандидатуру Валерія Хорошковського, у Міністерстві промислової політики - кандидатуру діючого міністра Анатолія Мялиці.

Крім того, кандидат від фракції Дмитро Табачник зайняв посаду віце-прем'єра з гуманітарної політики, а також лідер фракції Сергій Тігіпко висувається на посаду голови Нацбанку.

Лідер депутатської групи "Народовладдя" Богдан Губський підкреслив, що група претендує на посади міністра з надзвичайних ситуацій і міністра охорони здоров'я. У той же час Губський не назвав кандидатів на ці посади.

Лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш зазначив, що група претендує на посаду міністра з паливно-енергетичного комплексу. Він також не назвав висуванця від групи.

Лідер фракції Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко підкреслив, що його фракція претендує на посаду міністра екології, на яку висувається кандидатура Василя Шевчука і міністра культури - діючого міністра Юрія Богуцького.

Крім цього, згідно з існуючою квотою, фракція Аграрної партії висунула на посаду міністра аграрної політики діючого міністра Сергія Рижука. Крім цього, указом президента Леоніда Кучми на посаді віце-прем'єра по АПК затверджений висуванець фракції Іван Кириленко.

Як повідомлялося, перші призначення в уряді відбулися у вівторок вранці. Указами глави держави призначені: першим віце-прем'єром Микола Азаров, віце-прем'єрами - Гайдук, Табачник, Кириленко. Азаров призначений за квотою фракції "Європейський вибір", Гайдук - СДПУ(О), Табачник - фракції партій ПППУ і "Трудова Україна", Кириленко - фракції "Аграрії України". На посадах міністрів закордонних справ, внутрішніх справ, оборони й юстиції залишаються колишні керівники, відповідно Анатолій Зленко, Володимир Шкідченко, Юрій Смірнов й Олександр Лавринович.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...