НОВА ПОСАДА АЗАРОВА - "ВЛУЧАННЯ У ДЕСЯТКУ", ВВАЖАЄ КУЧМА

Вівторок, 26 листопада 2002, 16:36
Президент України Леонід Кучма розділяє думку фракцій щодо кандидатур чотирьох віце-прем'єрів, указ про призначення яких він підписав у вівторок.

В інтерв'ю журналістам у вівторок у Римі Кучма підкреслив, що з його сторони "не було жодного тиску". Говорячи про призначення Миколи Азарова першим віце-прем'єром, президент охарактеризував його як "влучання у десятку".

Він особливо відзначив важливість того, що перший віце-прем'єр повинен мати у руках всі інструменти, йому повинні бути підпорядковані міністерство економіки, митний комітет і Державна податкова адміністрація. При цьому Кучма підкреслив, що проблеми, що стоять перед цим блоком, дуже відповідальні, "і часто ми не знаходили розуміння" відносно шляхів вирішення цих проблем.

Говорячи про Дмитра Табачника, який призначений віце-прем'єром з гуманітарних питань, Кучма підкреслив, що він - "професіонал, школу пройшов нормальну, зробив висновки з помилок, які допускав, він і сам це визнав".

Президент назвав призначення Івана Кириленка віце-прем'єром з питань агропромислового комплексу "зрозумілим". За його словами, Кириленко - "досвідчений фахівець" і повернення до керівництва цим блоком - позитивне явище.

Кучма дуже тепло відгукнувся про Віталія Гайдука, який призначений віце-прем'єром з питань паливно-енергетичного комплексу, підкресливши, що він себе зарекомендував "дуже і дуже професіонально". "Це був кращий міністр (ПЕК) за всі роки незалежності. Він на своїй посаді", - сказав президент.

При цьому президент підкреслив, що "Кінах (екс-прем'єр Анатолій Кінах) гідно працював". "Реальною головною причиною" того, що робота уряду "застопорилася", президент назвав той факт, що "не було співпраці уряду з парламентом", і "кожний тягнув у напрямі, який вважав правильним".

Кучма також повідомив про намір вже у четвер призначити всіх міністрів нового уряду і підтвердив, що чотири керівника залишаться. Він також повідомив, що залишаться на своїх посадах чотири керівники силових відомств, згадавши міністра закордонних справ Анатолія Зленка, голову МВС Юрія Смірнова, міністра оборони Володимира Шкідченка.

При цьому про Зленка Кучма сказав: "Він - гідна людина". Президент також заявив, що збирається наступного понеділка зустрітися з новим складом уряду. "У понеділок скажу їм свої повчання: що треба робити сьогодні і завтра, які висновки треба робити з роботи попереднього уряду" - сказав він.

Як повідомлялося, Кучма знаходиться з офіційним візитом в Італії і повинен повернутися до України у четвер, 28 листопада.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...