АЗАРОВ – ЦЕ "ВЛУЧЕННЯ В ДЕСЯТКУ", ВВАЖАЄ КУЧМА

Вівторок, 26 листопада 2002, 20:47
Президент Кучма поділяє думку фракцій щодо кандидатур чотирьох віце-прем'єрів, указ про призначення яких він підписав у вівторок. В інтерв'ю журналістам у вівторок у Римі Кучма підкреслив, що з його боку "не було жодного тиску".

Кажучи про призначення Миколи Азарова першим віце-прем'єром, президент охарактеризував його як "влучення в десятку".

Він особливо відзначив важливість того, що перший віце-прем'єр повинен мати в руках всі інструменти, йому мають бути підлеглі міністерство економіки, митний комітет і Державна податкова адміністрація. При цьому Кучма підкреслив, що проблеми, що стоять перед цим блоком, занадто відповідальні, "і часто ми не знаходили порозуміння" щодо шляхів рішення цих проблем.

Кажучи про Дмитра Табачника, який призначений віце-прем'єром з гуманітарних питань, Кучма підкреслив, що він - "професіонал, школу пройшов нормальну, зробив висновки з помилок, що допускав, він і сам це визнав".

Президент назвав призначення Івана Кириленка віце-прем'єром з питань агропромислового комплексу "зрозумілим". За його словами, Кириленко - "досвідчений фахівець" і повернення до керівництва цим блоком - позитивне явище.

Кучма дуже тепло відгукнувся про Віталія Гайдука, призначеного віце-прем'єром з питань паливно-енергетичного комплексу, підкресливши, що він себе зарекомендував "дуже і дуже професійно". "Це був найкращий міністр за усі роки незалежності. Він на своїй посаді", - сказав президент.

При цьому президент підкреслив, що "Кінах гідно працював". "Реальною головною причиною" того, що робота уряду "застопорилася", президент назвав той факт, що "не було співробітництва уряду з парламентом", і "кожний тяг у напрямку, який вважав правильним".

Кучма також повідомив, що вже у четвер призначить усіх міністрів нового уряду. Він підтвердив, що чотири керівники силових відомств залишаться колишніми. Це - міністр закордонних справ Анатолій Зленко, глава МВС Юрій Смірнов, міністр оборони Володимир Шкідченко.

При цьому про Зленка Кучма сказав: "Він - гідна людина".

Президент також заявив, що має намір у наступний понеділок зустрітися з новим складом уряду. "У понеділок скажу їм свої наставлення: що треба робити сьогодні і завтра, які висновки треба робити з роботи попереднього уряду" - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування