Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма просить Європу визначити місце для України і дати ще грошей

Середа, 27 листопада 2002, 11:22
Президент України Леонід Кучма заявляє, що головна проблема для України чітко пов'язана з подальшим співробітництвом з Європейським Союзом.

Виступаючи у середу у Римі перед учасниками українсько-італійського бізнес-форуму, український лідер заявив: "Європейська громадськість, насамперед, повинна визначити місце і роль України у відкритій Європі".

"Це - головне питання, країна в умовах невизначеності жити не може", - сказав він.

Кучма відзначив, що зараз у Європі практично всі країни або вже є членами ЄС, або - кандидати на вступ. "Якщо ми говоримо про спільний євродім, про безпеку, то двері для України не повинні бути закриті", - підкреслив президент.

У ході виступу Кучма також відзначив, що його країна "без серйозних інвестицій" не бачить "свого шляху розвитку". При цьому, за його словами, можливості набагато більші, ніж ті, що існують зараз. Зокрема, він відзначив перспективу партнерства у космічній сфері, авіабудуванні, машинобудуванні, зв'язку і сільському господарстві.

Президент відзначив, що часто Україну у світі знають тільки по Чорнобилю, або, як останнім часом, за повідомленнями щодо нелегального постачання радарних установок Іраку. "Це бажання когось у такий спосіб представити Україну", - сказав він. За словами Кучми, "найважчу частину свого шляху Україна вже пройшла".

Зокрема, в останні три роки економіка країни розвивається стабільно, практично немає інфляції, зафіксований ріст ряду галузей. "Настрій у людей сьогодні зовсім інший. Якщо у перші роки люди і ділові кола були розгублені, то сьогодні ми добре розбираємося у всіх ходах і з оптимізмом дивимося в майбутнє", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...