Опозиції не залишать жодного комітету?

Середа, 27 листопада 2002, 13:09
Координаційна рада парламентської більшості ухвалила рішення про винесення на голосування в четвер питання про перерозподіл парламентських комітетів в пакеті з призначенням глави Національного банку України.

Про це журналістам в середу повідомив лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш.

При цьому він сумнівається в тому, що парламентська більшість технічно зможе підготувати до четверга проект відповідної постанови про перерозподіл комітетів.

Депутат повідомив, що в даний момент проходить засідання координаційної ради більшості, де обговорюється питання про всі посади голів парламентських комітетів, які сьогодні очолюють представники парламентської опозиції.

Гавриш не виключив, що внаслідок перерозподілу комітетів опозиційним фракціям не буде залишений жоден комітет.

У той же час, з його слів, остаточне рішення буде прийняте в середу ввечері після зустрічі лідерів фракцій "дев'ятки" з прем'єр-міністром Віктором Януковичем і головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Гавриш підкреслив, що його група претендує на посади голів бюджетного комітету і комітету з питань боротьби із організованою злочинністю і корупцією. На цю посаду, з його слів, група висуває кандидатуру Олександра Бандурки. У той же час, він не назвав кандидата на посаду глави бюджетного комітету.

Депутат також зазначив, що "Демократичні ініціативи" подали свої кандидатури на посади міністрів паливно-енергетичного комплексу та з питань надзвичайних ситуацій. У той же час, він не назвав конкретні кандидатури, які пропонуються групою на ці посади, зазначивши, що це не представники парламенту.

У парламенті на сьогодні 24 комітети і одна спеціальна комісія. З 24 комітетів 19 і одну комісію очолюють представники опозиційних фракцій. Чотири комітети очолюють представники більшості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування