Есдеки проведуть "альтернативні" слухання про цензуру для керівників ЗМІ

Середа, 27 листопада 2002, 16:09
Представники засобів масової інформації не впевнені в ефективності запланованих на 4 грудня парламентських слухань з питань свободи слова.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам заступник голови Верховної Ради України Олександр Зінченко після зустрічі з керівниками провідних телеканалів, електронних засобів масової інформації, інформаційних агентств і друкованих видань, у середу участники зустрічі спробували знайти формулу проведення ефективних парламентських слухань.

За словами віце-спікера, була досягнута згода у питанні необхідності спільно підготувати документи, що будуть винесені на розгляд у ході парламентських слухань.

За його словами, зокрема, це дозволяє і вихід на конкретний законопроект. Зінченко підкреслив, що він особисто пропонує сформувати альтернативний пакет документів. Віце-спікер відзначив, що у ході зустрічі був визначений і перелік виступаючих на слуханнях - 25-ти представників різних регіонів і різних ЗМІ.

У той же час Зінченко підкреслив, що на сьогоднішній день від страйкому журналістів не був представлений кандидат на виступ. Віце-спікер підкреслив, що підготовка до слухань проходить "максимально прозоро".

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи буде змінений формат парламентських слухань, визначений комітетом Верховної Ради з питань свободи слова і страйкомом журналістів, Зінченко відзначив, що на сьогоднішній зустрічі не було представників ні парламентського комітету, ні страйкому.

На думку Зінченка, такий крок з боку представників страйкому і з боку комітету можна розцінити, як спробу у майбутньому звинуватити у тому, що представникам страйкому і комітету з питань свободи слова на парламентських слуханнях не дали висловити свою позицію.

Віце-спікер також підкреслив, що очолив організаційний комітет з підготовки і проведення парламентських слухань. За його словами, представники електронних ЗМІ також висловили бажання взяти участь у виступах у ході слухань.

У той же час Зінченко висловив думку про необхідність обговорювати на парламентських слуханнях конкретні питання, оскільки "перетворювати парламентські слухання на суцільний мітинг буде недоречно і неефективно". Він підкреслив, що оргкомітет працює над тим, щоб створити всі умови для ефективної, відкритої і прозорої роботи парламентських слухань.

Зінченко також підкреслив, що "розчарований" процедурою підготовки парламентських слухань, що проводиться профільним комітетом. "Так неефективно вони давно вже не готувалися", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування