СДПУ(О) хоче зірвати слухання по свободі слова, вважає Томенко

Середа, 27 листопада 2002, 18:14
Голова профільного парламентського комітету Микола Томенко вважає спробою зірвати проведення парламентських слухань з питань свободи слова і цензури у засобах масової інформації створення оргкомітету з підготовки і проведення таких слухань.

Таку думку Томенко висловив у середу, коментуючи створення цього оргкомітету, який очолив заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко (член СДПУ(О)).

"Якщо СДПУ(О) хоче зірвати парламентські слухання, це точно означає, що в Україні серйозні проблеми з політичною цензурою", - підкреслив Томенко. "Спроба одного з керівників СДПУ(О) створити тіньовий оргкомітет не витримує ніякої критики", - додав він.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова і ЗМІ нагадав, що відповідно до прийнятого парламенту постановою 24 жовтня цього року, підготовка і проведення парламентських слухань покладається на очолюваний ним комітет.

Томенко нагадав, що у вівторок громадська рада з питань свободи слова спільно з парламентським комітетом провели громадські слухання з питання про свободу слова в Україні. У них брали участь більше за 100 чоловік, зокрема представників Держкомітету інформаційної політики. У той же час у слуханнях не брали участі представники адміністрації президента, відзначив депутат.

Він також повідомив, що за місяць до проведення парламентських слухань (заплановані на 4 грудня) комітет запропонував обговорити проект постанови, який планується прийняти за її підсумками, а також законопроект про внесення змін у законодавство України про ЗМІ.

На думку депутата, "спроба проведення альтернативних слухань" - це спроба "без журналістів і парламентської опозиції обговорити реальну ситуацію у засобах масової інформації".

Томенко підкреслив, що комітет збирається робити все для того, щоб виконати постанову парламенту і 4 грудня цього року провести парламентські слухання саме з питань свободи слова і цензури в Україні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування