Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛЬШІСТЬ НЕ ЗМОГЛА ЗАМІНИТИ СТЕЛЬМАХА НА ТІГІПКА

Четвер, 28 листопада 2002, 09:48
Верховна Рада України не змогла ухвалити рішення про звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України. За цей проект постанови проголосували 214 депутатів (необхідно 226). "Проти" проголосували 67 депутатів, утрималися - 5, не голосували - 56 з 342 народних депутатів, що зареєструвалися для голосування.

Зокрема, рішення про відставку Стельмаха повністю не потримали фракції "Наша Україна" (109 депутатів, з них 62 - "проти"), КПУ (61 депутат - всі були відсутні), БЮТ (18 депутатів) і СПУ (20 депутатів).

З фракцій більшості не брали участь в голосуванні 7 з 22 представників групи "Демократичні ініціативи", 1 з 20 депутатів групи "Європейський вибір", 6 з 16 депутатів фракції НДП, 4 з 17 депутатів фракції АПУ і 7 позафракційних.

Крім того два депутати з більшості - Сергій Шевчук з НДП і Віктор Веретенников з фракції "ПППУ і Трудова Україна" - утрималися.

Перед цим голова Нацбанку України Стельмах повідомив депутатам, що за його проханням відбулася зустріч з президентом Кучмою, після якої він зробив висновок, що заради консолідації більшості має відбутися зміна голови Нацбанку. "Ми все грунтовно обговорили. Проаналізувавши виступи депутатів, я зрозумів, що питання ставиться не по мені. Є розуміння ситуації. Все було грунтовно зважено, щоб була консолідація. Я, як громадянин не можу бути каталізатором неузгодженості", - зазначив Стельмах.

Виступаючи з парламентської трибуни, він також заявив, що не писав заяви про відставку. "Я не писав заяви про звільнення, тому що ніхто цього не вимагав", - підкреслив Стельмах.

Водночас глава Національного банку України повідомив, що у президента було питання, "як банківська система включатиметься у забезпечення економічного зростання". "Якихось серйозних вимог у президента не було", - зазначив у зв'язку з цим Стельмах.

Посада голови Національного банку була включена у пакет, який перерозподіляли фракції більшості. На цей портфель за квотою фракції "Трудова Україна - ПППУ" претендував Сергій Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...