Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слухання зі свободи слова пройдуть по різні боки барикади?

Четвер, 28 листопада 2002, 12:16
Спроби створити оргкомітет із парламентських слухань про свободу слава на чолі з Олександром Зінченком є незаконними, вважає голова комітету по свободі слова Верховної Ради Микола Томенко.

За словами Томенка, якщо слухання відбудуться в іншому форматі, ніж запропоновано комітетом, то він "готуватиме альтернативні слухання за межами Верховної Ради". Депутат пояснив, що Володимир Литвин підписав розпорядження про створення оргкомітету на чолі з Олександром Зінченком, у той час, як у постанові Верховної Ради про проведення слухань зазначається, що організовувати їх має парламентський комітет зі свободи слова.

Томенко повідомив, що рішення створити оргкомітет на чолі із Зінченком пояснюється "переляком" владних структур та адміністрації президента, оскільки у запропонованих проектах постанови констатується складна ситуація у мас-медіа та наявність цензури. "Вони злякалися, але це їхні емоції, і [щоб слухання організовував Зінченко] вони мають проголосувати за парламентські слухання, які проводить СДПУ(О) чи заступник голови Верховної Ради", - зазначив Томенко.

Він також спростував твердження, що на слухання не покликали представників влади та пропрезиденських сил. За словами Томенка, запрошення надіслані всім заступникам губернаторів, начальникам управління преси обладміністрацій, прес-секретарям облрад, виступити планують Анатолій Толстоухов, Степан Гавриш та Микола Баграєв.

Томенко також повідомив, що планує подати до суду на Олександра Зінченка з метою спростувати неправдиву інформацію.

Представник Громадської ради з питань свободи слова Олександр Чекмишев також вважає, що створення оргкомітету на чолі з Зінченком є "спробою забалакати проблему, випустити пару". Він повідомив, що пропозиції до законів, розроблені до парламентських слухань, повинні унеможливити цензуру та тиск на журналістів з боку власників мас-медіа.

Журналіст Андрій Шевченко, який виступав від Страйкому журналістів, зазначив, що такі заяви породжують "підозри про перетворення слухань на фарс".

Як повідомлялося, напередодні у парламенті відбулася зустріч Олександра Зінченка з керівництвом центральних телеканалів, присвячена питанням свободи слова.

Українська правда

Читайте також:

СДПУ(О) хоче зірвати слухання по свободі слова, вважає Томенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...