Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати проти президента-члена партії

Четвер, 28 листопада 2002, 12:50
Верховна Рада не підтримала законопроект про вибори президента України, що допускає висувати кандидатів на посаду глави держави від політичних партій або виборчих блоків.

За законопроект проголосували 195 (при необхідному мінімумі 226) народних депутатів з 419, які взяли участь у голосуванні.

Законопроект був внесений депутатом Юрієм Ключковським (фракція "Наша Україна") і пропонує вибирати президента на засадах загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування, проводячи вибори у два тури.

Зокрема, законопроектом пропонується установити, що право висувати кандидатів на посаду президента може реалізовуватися громадянами за допомогою політичних партій або блоків. Відповідно до законопроекту, кандидата на посаду президента може висувати партія, зареєстрована у встановленому законом порядку не пізніше, ніж за рік до дня виборів, або виборчий блок, що складається з таких партій.

Передбачається проведення виборів у єдиному загальнодержавному одномандатному виборчому окрузі, що включає в себе всю територію України, а також розподіл єдиного округу на 250 територіальних виборчих округів.

На даний час висувати кандидата на президентську посаду громадяни можуть через політичні партії і їхні виборчі блоки, а також за допомогою зборів виборців, у тому числі шляхом самовисування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування