Стельмах планує залишитися головою НБУ

Четвер, 28 листопада 2002, 14:53
Голова Національного банку Володимир Стельмах планує продовжити роботу на своїй посаді. Про це він повідомив Українським Новинам.

"Те, що робили вчора, позавчора... Будемо так само працювати", — сказав Стельмах, відповідаючи на питання про те, що він робитиме найближчим часом.

Відповідаючи на питання, чи подасть він у відставку, у випадку, якщо його про це попросить президент Кучма, Стельмах сказав, що може зробити це, якщо його робота на посаді глави НБУ стане причиною політичної нестабільності.

"Національний банк, у тому числі я особисто, не повинні бути каталізатором політичної нестабільності... якщо дійсно будуть виникати суб'єктивного характеру причини, що він (Національний банк) є збудником цього, значить будемо ухвалювати відповідні рішення", — сказав банкір.

У понеділок Кучма звернувся до Ради з проханням звільнити Стельмаха з посади голови Нацбанку і призначити на цю посаду Сергія Тігіпка. Минулого тижня більшість Ради і новий прем'єр-міністр Віктор Янукович домовилися про призначення представника більшості головою НБУ в обмін на підтримку призначення Януковича.

У четвер Верховна Рада відмовилася звільнити Стельмаха з посади голови Нацбанку. За звільнення Стельмаха проголосувало лише 214 депутатыв з необхідних 226.

Лідер фракції Соціал-демократичної партії (об'єднаної) у Раді Леонід Кравчук вважає, що Стельмах має, все ж, подати у відставку.

Перед голосуванням Стельмах заявив, що згоден піти зі своєї посади для консолідації більшості в Раді. Стельмах повідомив депутатам, що він з Кучмою докладно обговорив ситуацію і він погодився з аргументами президента залишити свою посаду для консолідації більшості Ради.

"Я як громадянин не можу бути каталізатором неузгодженості. Це (мій відхід) спрямований, щоб була консолідація", — сказав Стельмах, який очолює НБУ з 2000 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування