Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проблема "Кольчуг" сама по собі не зникне, попереджає Робертсон

Четвер, 28 листопада 2002, 15:12
Питання щодо поставок систем пасивної розвідки ППО "Кольчуга" за межі України просто так не зникне. Про це заявив генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон.

За словами Робертсона, "якщо країна експортує будь-який вид зброї, то вона абсолютно точно має бути впевнена, куди ці системи озброєння направляються і де знаходяться".

"Ви не можете надіслати військове озброєння в одну країну, не знаючи точно, куди буде направлена ця зброя", - сказав генсек НАТО. При цьому він наголосив, що сертифікат кінцевого отримувача - саме це залишається невирішеним питанням для експертної групи, що працювала в Україні з метою з'ясування ситуації з обвинуваченням України в незаконній поставці зброї до Іраку.

Як зазначив Робертсон, на сьогодні НАТО турбує, "кому були продані "Кольчуги", і чи можна дати гарантії, що потім ці системи не були перепродані іншій, третій країні".

"Це - не питання країни, якій були продані "Кольчуги", це - відповідальність країни, яка продала ці системи. Саме тут у нас залишається низка невирішених питань", - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Водночас, Робертсон вкотре зазначив, що Україна має довести, що вона не брала участі в незаконному продажу озброєння. Говорячи про позицію китайської сторони, Робертсон підкреслив, що нещодавно міністр закордонних справ КНР офіційно заявив, що його уряд хотів би мати спеціальний рівень співробітництва з НАТО.

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування