Радченко розповів, чому він вийшов від Кучми главою СБУ

П'ятниця, 29 листопада 2002, 13:34
Глава Служби безпеки України Володимир Радченко обговорював із президентом України Леонідом Кучмою роботу СБУ. Про це Радченко повідомив, виступаючи з парламентської трибуни в п'ятницю.

За його словами, після формування нового уряду в нього відбулася розмова з президентом про ставлення глави держави до діяльності СБУ на сьогоднішній день. "Вийшов звідти, як і зайшов вранці - главою СБУ", - підкреслив Радченко, коментуючи свою бесіду з Кучмою.

Він відзначив, що за останній рік СБУ порушила понад тисячу кримінальних справ, з яких 593 направлені в прокуратуру і різні суди, 648 кримінальних справ порушено за матеріалами СБУ.

Він підкреслив, що сумарний економічний ефект діяльності СБУ за 2002 рік склав 726,6 млн. грн. Зокрема, у держбюджет повернуто 567 млн. грн. Завдяки діяльності Служби були попереджені економічні збитки держави на суму 4,4 млн. грн.

За словами Радченка, на сьогодні найбільшими каналами відмивання брудних грошей є паливно-енергетичний комплекс - за злочини в цій сфері порушена 21 кримінальна справа, у фінансово-банківському секторі - 17, ринку цінних паперів - 17, аграрно-промисловому комплексі - 47, а також зовнішньоекономічній сфері - 303.

Радченко повідомив, що в поточному році СБУ припинила діяльність 53 організованих злочинних угруповань і 3 лабораторій з виготовлення синтетичних наркотиків.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування