Харківський інститут збагачений уран будь-кому не продає

П'ятниця, 29 листопада 2002, 15:13
"Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут" неодноразово заявляв і ще раз заявляє про неможливість продажу збагаченого урану кожному, хто б і з якою метою не пропонував купити його", - заявив виконуючий обов'язки генерального директора ННЦ ХФТІ Олексій Єгоров.

Коментуючи публікацію газети "The Washington Post", Єгоров зазначив, що керівництво Харківського фізико-технічного інституту вже офіційно пояснювало, що уран використовується центром для наукових досліджень у мирних цілях. Його лише "дивує та настирливість, з якою намагаються позбавити Інститут цілого ряду сучасних наукових напрямків у галузі високих технологій".

Керівник центру нагадав, що ХФТІ знаходиться під контролем МАГАТЕ, тобто під міжнародним контролем, і що "він має одну з найкращих у Європі систему захисту ядерних матеріалів, до створення якої були залучені США, Швеція та Японія".

Єгоров також вважає, що "важко і навіть смішно припустити, що один із всесвітньо відомих і провідних у своїй галузі інститутів, де було за свого часу розщеплене атомне ядро, може позбутися свого основного наукового напрямку".

UNIAN

Читайте також:

Фокус боротьби з ядерним тероризмом переміщується на науково-дослідні об'єкти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...