У Росії Януковичу радять розібратися з Медведчуком і "Ринатом"

П'ятниця, 29 листопада 2002, 18:24
Лідер Союзу правих сил Борис Нємцов вважає, що новий прем'єр-міністр України Віктор Янукович має піти від політики подвійних сандартів з Росією.

"Із приходом нового прем'єр-міністра сподіваюся на зрозуміліші україно-російські відносини. Приїжджають українські начальники і говорять про любов і дружбу, як батька Лукашенко, що спеціально навчений говорити в Москві одне, а робити інше", - відзначив Нємцов в інтерв'ю журналістам у Санкт-Петербурзі в рамках конференції правих партій Східної Європи і СНД.

За словами Нємцова, таку готовність Януковича можна буде перевірити на рішенні питань газового консорціуму, "приватизації енергосистем", а також ретрансляції російського телебачення в Україні.

Нємцов також "не хотів би, щоб Янукович орієнтувався на клан, що контролює велику частину власності в Донецькій області". "Є хлопець на ім'я Ринат. Хотілося б, щоб прем'єр не був кишеньковим начальником при олігарху".

На думку лідера СПС, Янукович після обрання опинився у "складній ситуації". "Йому доведеться розбиратися з Медведчуком і домогтися стійкої більшості в парламенті, без якої не вирішити проблеми".

УП, Санкт-Петербург

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування