Київські журналісти готові страйкувати як і їх кримські колеги

Субота, 30 листопада 2002, 17:01
Страйковий комітет журналістів висловлює солідарність і підтримку колективу кримської програми "12 минут новостей" – йдеться у зверненні страйкового комітету журналістів з приводу ситуації у кримській програмі.

Нагадаємо, що кримські журналісти провели у п'ятницю попереджувальний страйк проти спроб керівництва телекомпанії "Крим" ввести цензуру. "Як цензуру журналісти програми розцінюють той факт, що директор телепрограм Людмила Хорошилова на свій розсуд підписує кожний сюжет випуску новин", - зазначено у зверненні журналістів.

"Страйком готовий надати всю необхідну допомогу кримським журналістам", - заявляють журналісти.

"Закликаємо всіх журналістів України висловити солідарність колективу програм "12 минут новостей". Звертаємося до керівництва державної телекомпанії "Крим" з вимогою припинити незаконні дії по відношенню до працівників програми", - закликають журналісти.

"Ми уважно слідкуватимемо за розвитком подій у Криму, і якщо порушення не припиняться будемо вимушені закликати всіх журналістів, на знак солідарності також провести попереджувальні акції протесту проти цензури та інших незаконних дії з боку керівників ЗМІ", - йдеться у зверненні.

Страйком журналістів також нагадує, що "незаконне втручання у професійну діяльність журналістів передбачає кримінальну відповідальність". "У зв'язку з цим просимо Генеральну прокуратуру вивчити ситуацію, яка склалася навколо програми "12 минут новостей", а саме, чи мають місце в даному випадку ознаки злочину, передбачені статтею 171 Кримінального кодексу України", зазначено у зверненні журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування