Європу в Україні непокоять дві речі – свобода слова й ядерна зброя

Вівторок, 10 грудня 2002, 09:17
Європейський союз стривожений ситуацією з мас-медіа і ядерною безпекою в Україні, однак позитивно оцінює співпрацю в галузі юстиції, внутрішніх справ, безпеки й оборони. Про це йдеться у доповіді Ради міністрів Євросоюзу, присвяченій відносинам між Києвом і Брюсселем у 2002 році.

Серед позитивних моментів зазначається той факт, що Україна дозволила присутність міжнародних спостерігачів під час проведення передвиборної кампанії і парламентських виборів.

Водночас представники Євросоюзу занепокоєні ситуацією зі свободою слова в Україні. Зокрема, згадуються проблеми навколо "Громадського радіо" та говориться про необхідність розслідувати вбивства журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова.

У доповіді також сказано, що Києву і Брюсселю слід поступово усувати бар"єри для розвитку торгівлі, для чого Україна має наблизити своє законодавство до європейських норм.

Як повідомив Німецький хвилі один з європейських дипломатів, представники Євросоюзу дійшли в доповіді висновку, що для боротьби з організованою злочинністю українська влада має тісніше співпрацювати з організаціями "Європол" і "Євроюст". На саміті ЄС у Копенгагені доповідь буде схвалено без обговорення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...