Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашу Україну" "принизили". Ющенко обіцяє відреагувати

Вівторок, 10 грудня 2002, 10:58
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявляє про карний і політичний тиск на народних депутатів, що входять у фракцію.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у вівторок, коментуючи вихід із фракції "Наша Україна" п'яти народних депутатів.

За словами Ющенка, до цього факту необхідно підходити з декількох сторін.

"Важко коментувати той тиск на будь-яку фракцію, що не знаходиться в орбіті влади", - підкреслив Ющенко.

Водночас, за його словами, і народним депутатам складно утримуватися від "тиску карного, політичного характеру".

"Це серйозна політична проблема для України", - підкреслив лідер фракції.

На думку Ющенка, "подорожі з фракції у фракцію - це робота влади". Депутати змушені залишати фракції через те, "що на кожного з них виходять персонально".

"Для когось свій соціальний статус є головним, і вони не можуть прийняти позицію виходу з фракції, для когось є бізнес головним у визначенні своєї політичної позиції", - підкреслив депутат.

Ющенко також підкреслив, що депутати, що залишили фракцію, зрадили ті 6 млн. чоловік, що голосували за "Нашу Україну". Він сказав, що хоче звернутися до виборців, "щоб вони не забули ці імена, тих, хто роблять ці кроки".

У тиску на депутатів Ющенко звинуватив адміністрацію президента. "Ще ніхто так зневажливо не ставився до статусу народного депутата", - підкреслив Ющенко.

Він також повідомив про те, що у вівторок о 14.00 відбудеться засідання фракції, на якому обговорюватиметься питання виходу з фракції п'ятьох депутатів.

За його словами, фракцію буде вживати активні кроки для зміни ситуації, що склалася.

Як повідомлялося з фракції "Наша Україна" вийшли 5 депутатів - Олександр Стоян, Ігор Насалик, Василь Бартків, Володимир Макеєнко й Олександр Римарук, про що у вівторок на ранковому засіданні парламенту оголосив голова Верховної Ради Володимир Литвин. Стоян увійшов до парламентської більшості, а Макеєнко і Римарук увійшли до фракції "Регіони України".

Зараз у фракцію "Наша Україна" входять 103 народних депутати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування