Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Юридично" Україна втратить газопровід у січні

Вівторок, 10 грудня 2002, 12:53
Юридична реєстрація газотранспортного консорціуму, як очікується, відбуватиметься на території України в січні 2003 року, заявив держсекретар МЗС із питань євроінтеграції Олександр Чалий.

Про це він сказав у вівторок на брифінгу в Києві, коментуючи підсумки зустрічі прем'єрів України та Росії Віктора Януковича і Михайла Касьянова у Москві. Він відзначив, що "енергетичні питання були в центрі обговорення".

Чалий відзначив, що досягнуто домовленості про те, що наприкінці січня - початку лютого продовжить роботу тристороння група, "почнуть свою роботу органи консорціуму, у тому числі й наглядова рада".

У лютому у Москві, за словами заступника держсекретаря, пройде 8-е засідання україно-російської змішаної комісії з питань співробітництва, до якого, можливо буде підготовлена угода про вільну торгівлю. За словами Чалого, під час цього засідання можна чекати підписання угоди про скасування непрямих податків у взаємній торгівлі.

7 жовтня Росія й Україна підписали пакет документів про створення міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортних мереж України. Росія й Україна створюють міжнародний консорціум на паритетних засадах.

Передбачається можливість залучення до консорціуму європейських газових компаній. Консорціум створюється, реєструється і діє відповідно до законодавства України. Головний офіс консорціуму і його органи управління знаходяться в Києві.

Консорціум на взаємовигідних засадах забезпечуватиме транспортування газу, а також надійність, безпеку і стабільність функціонування газотранспортної системи України.

Консорціум також вестиме роботу по збільшенню обсягів транзиту газу через територію України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування