Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" переходить в опозицію, і тільки з БЮТ та СПУ?

Вівторок, 10 грудня 2002, 14:40
"Наша Україна" розробила проект документу, який передбачає створення парламентської опозиції.

Як повідомив у вівторок після засідання фракції народний депутат Микола Томенко, на обговорення в "Нашій Україні" винесено "Договір про спільні дії та створення парламентської опозиції". Він зазначив, що цей документ, якщо його підтримає "Наша Україна", буде запропонований до підпису фракціями СПУ та БЮТ.

Відповідаючи на питання, чому серед майбутніх партнерів вони не бачать фракцію Компартії України, Томенко зазначив, що, вірогідно, передбачені документом законодавчі акти про зміну системи влади обговорені тільки з цими двома опозиційними фракціями.

Він також повідомив, що рішення "Нашої України" щодо підписання такого договору буде прийнято на засіданні фракції у четвер.

Другим документом, який зараз обговорюється у фракції, є політична заява, яка, за словами Томенка, стосується "формату погодження законодавчої діяльності із урядом". Депутат припустив, що рішення про підтримку цієї заяви з боку "Нашої України" буде непростим.

У свою чергу лідер "Нашої України" Віктор Ющенко повідомив журналістам, що минулої суботи він мав зустріч із прем'єром Віктором Януковичем. "Були я, Порошенко, Костенко. Ми переговорили з ряду питань, починаючи із політичної ситуації і тиску на фракцію, і закінчуючи можливою підтримкою "Регіонами України" законодавчих ініціатив нашої фракції", - зазначив він.

На питання журналістів, чи не означає це, що "Наша Україна" поділятиме відповідальність із проголошеною більшістю, Ющенко зазначив, що його фракцією розроблений план законодавчої роботи, який міг би бути підтриманий деякими учасниками більшості, що сповідують "тверезі погляди".

Ющенко також повідомив, що напередодні у нього були зустрічі з лідерами БЮТ Юлією Тимошенко та СПУ Олександром Морозом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування