Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ГОТОВИЙ ПІДСТАВИТИ КРАВЧЕНКУ СВОЄ ПЛЕЧЕ для "притиснення" негативу

Вівторок, 10 грудня 2002, 14:55
Президент Кучма сподівається, що новий голова державної податкової адміністрації реалізує весь наявний в нього професійний досвід для виконання покладених на ДПАУ задач.

У вівторок, під час представлення у Державній податковій адміністрації новопризначеного голови ДПАУ, Кучма закликав податкову службу виконувати свою головну задачу - "захищати економічні інтереси країни".

"Будьте готові для цього, і я готовий при необхідності підставити вам плече", - підкреслив президент.

Кучма подякував присутньому на представленні першому віце-прем'єру і міністру фінансів України Миколі Азарову, який очолював ДПАУ, за ефективну роботу на чолі податкової адміністрації. "Він стояв біля витоків створення служби і дійсно системи, що забезпечувала податкові функції наповнення державного бюджету", - сказав він.

Він відзначив, що на сьогодні Азаров знаходиться "на більш відповідальній посаді". "Я хочу, і життя вимагає, щоб діяльність усіх державних органів країни була спрямована на те, щоб економіка нормально працювала і бюджет, що його ухвалює парламент, виконувався", - сказав президент.

Тут же Кучма висловив надію, що закон про боротьбу з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, дасть податковій службі додаткові важелі для боротьби з тіньовою економікою.

"Ви розумієте, що в Україні багато тіньової економіки", - визнав Кучма, звертаючись до керівництва Державної податкової адміністрації. "Сподіваюся, що закон про відмивання "брудних" грошей дасть вам важелі серйозно притиснути негативні сторони вашого з нами життя", - підкреслив він.

Крім того, Кучма закликав повертати гроші з офшорных зон до країни. "Давайте повертати капітали з офшорных зон", - сказав він і підкреслив: "А хто не розуміє - для цього є важелі. Їх у вас більш ніж досить".

***

У свою чергу перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров заявив, що податкова система України на даному етапі повинна перейти від "чисто каральних" функцій до підтримки вітчизняної економіки.

Азаров висловив упевненість, що зміна функцій податкової системи буде сприяти реорганізації податкової служби, проведення якої планується при фінансовій підтримці Всесвітнього банку.

Перший віце-прем'єр також зазначив, що необхідно докласти зусилля для того, щоб бюджет 2004 року "був зверстаний на новій податковій базі". На його думку, "необхідний поштовх" в розвитку малого і середнього бізнесу в країні, для чого потрібна його дерегуляція та підтримка.

Перший віце-прем'єр вважає вдалим, що призначення Кравченка на посаду глави ДПАУ сталося на початковому етапі реорганізації податкової служби. "Він зможе очолити і забезпечити роботу служби надалі", - відзначив Азаров.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...