Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Розперезаних хлопців" з Буковини захищає Томенко

Вівторок, 10 грудня 2002, 15:34
Органи державної влади, фактично підконтрольні адміністрації президента України, вдаються до "неконституційних методів тиску на ЗМІ з метою однобічного висвітлення діяльності владних структур", - вважає голова комітету ВР України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Він назвав неприпустимою заяву та дії представника Чернівецької облдержадміністрації щодо наміру залучити адміністрацію президента України до вирішення конфлікту між владою Буковини та ЗМІ. Томенко також зауважив, що відповідальність за такі дії передбачена ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності журналістів).

Раніше заввідділом зв’язків з громадськістю і пресою Чернівецької держадміністрації Дмитро Миронюк заявив, що окремі газети на Буковині "пишуть таке про президента, про адміністрацію", що таку "газету на сьогоднішній день треба було б, може, і закрити". "Просто хлопці вже розперезалися", і якщо не на рівні області, то на рівні адміністрації президента України, уряду, силових структур треба звернути увагу на ці видання, на те, "що вони пишуть, про кого вони пишуть, хто їх фінансує"
- зазначив Миронюк.

Як відомо, низка ЗМІ Буковини розпочала акцію протесту з метою припинити тиск на свободу слова, зокрема, проігнорувала прес-конференцію голови Чернівецької облдержадміністрації.

Водночас Томенко повідомив, що профільний парламентський комітет планує провести 19 грудня 2002 року виїзне засідання в Чернівцях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування