Підприємства Григоришина самоліквідуються

Вівторок, 10 грудня 2002, 16:39
Засновники промислово-інвестиційного консорціуму "Металургія" (Запоріжжя) мають намір його ліквідувати у зв'язку з вичерпанням цілей створення цього утворення, пов'язаних за участю у приватизації в Україні.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-служба групи "Енергетичний стандарт", засновники консорціуму мають намір його ліквідувати, "тому що він був заснований для участі групи у приватизації об'єктів і частково реалізував наміри, а частково - ні".

У прес-релізі відзначається, що рішення про ліквідацію консорціуму було прийнято також у зв'язку з припиненням дії поняття "промисловий інвестор".

У документі зазначено, що проведення позачергового засідання ради директорів консорціуму (на якому планується розглянути питання про ліквідацію або реформування "Металургії") ініціює ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ВАТ "ЗЗФ").

В опублікованій у пресі офіційній інформації ініціаторів скликання позачергового засідання повідомляється, що засідання відбудеться 27 грудня у голови правління ВАТ "ЗЗФ" за вимогою третини членів ради директорів консорціуму. На засіданні передбачається заслухати звіт генерального директора про фінансово-господарську діяльність консорціуму за 2000 - 10 місяців 2002 року і про використання засобів, наданих засновниками консорціуму.

Разом з тим прес-служба групи "Енергетичний стандарт" констатує, що "консорціум не займався комерційною діяльністю і був створений для участі у приватизації, тому про результати його комерційної діяльності говорити складно".

Засновниками консорціуму "Металургія" виступають юридичні особи, що діють на різних товарних ринках, зокрема ВАТ "ЗЗФ", ВАТ "Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе", ВАТ "Металургійний комбінат "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя), ВАТ "Полтаваобленерго" і банк "Зевс".

Консорціум "Металургія" з моменту свого створення у червні 2000 року заявив, що має намір активно брати участь у приватизації українських підприємств. Він брав участь у приватизації ВАТ "Запорізький алюмінієвий завод", підприємства "Поршень", НДІ "Преобразователь", ВАТ "Запоріжтрансформатор", Запорізького кабельного заводу, ВАТ "Стаханівський завод феросплавів" та інших підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування