Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ вступить до Євросоюзу. При розширенні ЄС до Владивостоку

Середа, 11 грудня 2002, 08:50
Президент Словаччини Рудольф Шустер не виключає вступу України до Європейського союзу. В інтерв'ю німецькій радіостанції "Дойчландфунк" Шустер заявив, що не уявляє об'єднаної Європи без України та Росії.

Словаччина має майже 100 кілометрів спільного кордону з Україною. Через два роки, як очікується, це буде східний кордон Європейського союзу – на цьому тижні Словаччину в числі 10 країн Центральної та Східної Європи буде офіційно запрошено приєднатися до ЄС.

Для громадян сусідньої України це серед іншого означатиме суворіші правила перетину кордону, адже Словаччина приєднається до Шенгенської угоди про вільне пересування. Словацький президент Рудольф Шустер, який на початку грудня відвідував Київ, виступає проти нової "залізної завіси": "Це кордон, який, можливо, буде закінчуватися у Владивостоці. Хто знає? З упевненістю можна сказати одне: Європа – це і Україна, і Російська Федерація".

Словацький президент переконаний, що новий східний кордон ЄС будується не назавжди. Відмовившись говорити про терміни, Шустер припустив, що Україна рано чи пізно буде готова вступити до Євросоюзу.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування