Вітренко - "зірка" і "потужна фігура", яку не псують навіть "брудні гроші"

Середа, 11 грудня 2002, 09:16
Лідер Прогресивно-соціалістичної партії України Наталя Вітренко заявила, що перебуває у "відмінній політичній формі", незважаючи на низку виборчих поразок цього року.

В інтерв'ю Українській Службі Бі-Бі-Сі телефоном із Мелітополя, де Наталя Вітренко у неділю програла довибори до українського парламенту, лідер ПСПУ сказала, що вона програє вибори "чорним, брудним грошам".

У березні партійний список ПСПУ, першим номером якого була Наталя Вітренко, на виборах до Верховної Ради не пройшов 4-відсотковий бар'єр. У липні цього року пані Вітренко програла довибори у мажоритарному окрузі в Черкасах.

На запитання, чи не перебуває Наталя Вітренко не в найкращій своїй "політичній формі", програючи вже треті вибори цього року, лідер прогресивних соціалістів відповіла: "Це можуть казати тільки мої вороги. Бо люди, які спокійно сприймають реальність, вони бачать, що я у відмінній політичній формі."

"Я у всіх своїх ідеологічних опонентів виграла. Саме мої докази, моя ідеологія, моя команда, моя кампанія були на найкращому рівні. А те, що працювали "чорні, брудні гроші" - ну це, вибачте, бій без правил," - сказала Наталя Вітренко Бі-Бі-Сі.

Однак наразі пані Вітренко не говорить про подальші політичні плани, додавши, що збирається оскаржувати в суді хід виборчої кампанії у Мелітополі.

За попередніми результатами, там перемогу отримав один з колишніх спонсорів партії Зелених Василь Хмельницький, якого пов'язували із приватизацією заводу "Запоріжсталь".

"Говорити про закат політичної зірки Наталі Вітренко не можна. Про що мова? Навпаки, мене сьогодні усі поздоровляють. Я довела те, що я - найпотужніша політична фігура. В окрузі це було зрозуміло усім, і в Україні також!" - сказала пані Вітренко.

Одним iз наріжних каменів політичної платформи Наталі Вітренко є антизахідна, анти-МВФівська риторика та критика на адресу НАТО. Нещодавно вона пікетувала посольство США, протестуючи проти можливих військових дій в Іраку.

Під час президентської кампанії 1999-го року лунало багато закидів на адресу Наталі Вітренко, що її, мовляв, використовувала влада для заниження електоральних можливостей лідера соціалістів Олександра Мороза.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування