Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через інцидент з Григоришиним нікого не покарали

Середа, 11 грудня 2002, 11:05
Начальник центру громадських зв'язків Міністерства внутрішніх справ України Олександр Зарубицький не підтверджує інформацію про звільнення співробітників УБОЗ, які мали відношення до затримки бізнесмена Костянтина Григоришина.

"Ніхто звільнений через цю справу не був", - сказав він агентству Інтерфакс-Україна у середу.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на народного депутата Володимира Сивковича про масові звільнення співробітників УБОЗ, які брали участь у затриманні Григоришина.

У свою чергу Зарубицький повідомив, що заступник начальника відділу ГУБОЗ Борис Школьний у даний час оформляє документи про звільнення за власним бажанням у зв'язку з виходом на пенсію. Раніше Школьний був відсторонений від виконання службових обов'язків до закінчення розслідування справи про перевищення службових повноважень у ході затримки бізнесмена.

Як повідомлялося, 12 жовтня співробітники ГУБОЗ затримали Григоришина, який знаходився у машині народного депутата Володимира Сивковича. У бізнесмена був знайдений пістолет з патронами і білий порошок. Сам він заявляє, що зброя і наркотики йому були підкинуті співробітниками міліції. Суд дав санкцію на арешт Григоришина, однак через тиждень він був відпущений під підписку про невиїзд.

У свою чергу Сивкович заявив, що стосовно нього при затримці Григоришина застосовувалася сила, хоча він і пред'явив депутатське посвідчення. У зв'язку з непрофесійними діями при затримці Григоришина начальник ГУБОЗ Микола Джига указом президента був звільнений з цієї посади. Генеральна прокуратура розслідує законність дій співробітників УБОЗ стосовно депутата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування