Депутати нагадують Кучмі, що Холода слід відправити у відставку

Середа, 11 грудня 2002, 12:55
Народний депутат Євгеній Жовтяк у запиті, який підтримав парламент у середу, просить голову Верховної Ради Володимира Литвина ще раз повідомити президенту країни, що парламент відкликав свій підпис під погодженою кандидатурою голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода.

В інтерв'ю журналістам у середу Жовтяк пояснив, що мета запиту про перешкоджання голови адміністрації президента Віктора Медведчука виконанню постанови парламенту про звіт Нацради за 2001 рік, що стосується звільнення з посади Холода, - ще раз нагадати президентові, що Верховна Рада висловила недовіру голові Нацради. Таким чином, виникла необхідність вжити відповідних заходів для вибору нового керівництва.

Раніше спікер уже направляв листа на ім'я президента, у якому відкликав підпис під кандидатурою Холода на посаду голови Нацради, відзначив
Жовтяк, нагадавши, що, відповідно до законодавства, кандидатура на цю посаду узгоджується президентом і парламентом. Фактично нинішній глава Нацради не має згоди парламенту на те, щоб займати цю посаду, підкреслив він.

Жовтяк не виключив того, що лист спікера міг не дійти до президента, "загубившись" в адміністрації.

Як повідомлялося, у липні Верховна Рада ухвалила рішення не затверджувати звіт Нацради за 2001 рік, висловити недовіру складу Нацради і її голові Борису Холоду, а також достроково припинити повноваження членів Нацради, призначених парламентом.

До Нацради з телерадіомовлення входить 8 чоловік, 4 з яких призначаються президентом, 4 - парламентом. Парламент призначив 3 з 4 членів Нацради зі своєї квоти: Віталія Шевченка, Віктора Понеділка і Володимира Манжосова.

Президентська четвірка - Борис Холод, Олександр Мартиненко, Володимир Грановський, Юрій Плаксюк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування