НБУ ламає плани і перетворює у фантики облігації "Газу України"

Середа, 11 грудня 2002, 17:11
Облігації ВАТ "Газ України", дочірньої компанії національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", є непридатними для використання Національним банком України як фінансовий інструмент під час здійснення грошово-кредитної політики й рефінансування банків.

Про це говориться в постанові правління НБУ №480 від 9 грудня, розісланого банкам телеграмою в середу.

НБУ нагадує, що відповідно до проспекту емісії облігацій "Газ України" може проводити розміщення цих облігацій тільки серед банків-резидентів, а вони, у свою чергу, можуть продавати облігації винятково Нацбанку.

При цьому НБУ підкреслює, що 16 жовтня цього року суд порушив справу про банкрутство компанії. Вона має негативний фінансовий результат (непокриті збитки на 1,514 млрд. грн. і поточну заборгованість у розмірі більш 12 млрд. грн.); облігації не мають забезпечення; термін їхнього звертання (10 років) і рівень прибутковості (3% річних) фактично роблять ці цінні папери збитковими; облігації не можуть бути інструментом відкритого ринку. Крім того, не передбачено їх достроковий викуп.

НБУ також відзначає, що "занадто спрощені фактори ризику діяльності емітента не дають впевненості в збереженні його як юридичної особи на дату погашення облігацій".

У постанові відзначається, що викуп Нацбанком облігацій "Газу України" може призвести до порушення стабільності банківської системи України.

Як повідомлялося, проти проведення емісії облігацій компанії "Газ України" виступають також Всесвітній банк і Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції України.

"Газ України" планує почати розміщення облігацій з 15 грудня.

У четвер, 12 жовтня, Верховна Рада буде голосувати постанову про звільнення з посади глави НБУ Володимира Стельмаха й призначенні Сергія Тігіпка.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Тимошенко розгадала, як СДПУ(О) заробить 3,5 мільярди грн. на вибори







НБУ ламає плани і перетворює на фантики облігації "Газу України"



Облігації ВАТ "Газ України", дочірньої компанії національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", є не придатними для використання Національним банком України як фінансовий інструмент під година здійснення грошово-кредитної політики й рефінансування банків.

Про це говоритися в постанові правління НБУ №480 від 9 грудня, розісланій банкам телеграмою в середу.

НБУ нагадує, що, згідно з проспектом емісії облігацій, "Газ України" може провести розміщення цих облігацій тільки серед банків-резидентів, а смороду, у свою чергу, можуть продавати облігації виключно Нацбанку.

При цьому НБУ підкреслює, що 16 жовтня цього долі суд порушивши справу про банкрутство компанії. Вона має негативний фінансовий результат (непокриті збитки на 1,514 млрд. грн. і поточну заборгованість у розмірі понад 12 млрд. грн.); облігації не мають забезпечення; термін їх обігу (10 років) і рівень прибутковості (3% річних) фактично роблять ці цінні папери збитковим; облігації не можуть бути інструментом відкритого ринку. Крім того, не передбачений їх достроковий викуп.

НБУ також зазначає, що "дуже спрощені чинники ризику діяльності емітента не дають упевненості в збереженні його як юридичної особи обличчя на дату погашення облігацій".

У постанові зазначається, що викуп Нацбанком облігацій "Газу України" може привести до порушення стабільності банківської системи України.

Як повідомлялося, проти проведення емісії облігацій компанії "Газ України" виступають також Всесвітній банк і Міністерство економіки і з питань європейської інтеграції України.

"Газ України" планує почати розміщення облігацій з 15 грудня.

У четвер, 12 жовтня, Верховна Рада голосуватиме щодо звільнення з посади голови НБУ Володимира Стельмаха і призначення Сергія Тігіпка.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Тимошенко розгадала, як СДПУ(О) заробить 3,5 мільярди грн. на вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...