НРУ вимагає від УНР розіграти сценарій "Повернення блудного сина"?

Середа, 11 грудня 2002, 17:28
Протягом останніх двох тижнів переважна більшість обласних організацій Народного Руху України ухвалили заяви та звернення, висловлюючи своє бачення та позицію щодо об’єднання двох партій, та, зокрема, закликали УНР повернутися до лав НРУ. Як передає прес-центр НРУ, відповідні документи ухвалили Запорізька, Харківська, Житомирська, Вінницька, Рівненська, Сумська, Чернігівська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська, Закарпатська, Чернівецька, Херсонська, Кримська, Київська міська тощо крайові організації.

Сумська організація Народного Руху України звернулася до членів Українського народного Руху із закликом відновити єдину партію - Народний Рух України. Автори звернення висловлюють переконання у необхідності більш чіткої структуризації та зміцнення політичних партій всередині блоку "Наша Україна". "То ж цілком логічно постає питання про відновлення єдності Народного Руху України", - зазначається у зверненні.

"Готуючись до знакової події в житті всіх рухівців – 65-ї річниці від Дня народження засновника і лідера політичної партії Народний Рух України В'ячеслава Чорновола, ми звертаємося до членів Українського народного Руху відзначити цю подію масовою перереєстрацією або вступом до лав Народного Руху України", - мовиться у зверненні Сумської крайової організації Народного Руху України.

Чернігівська організація Народного Руху закликає членів Українського народного Руху та всіх прихильників національно-демократичної ідеї відзначити 65-у річницю з дня народження В'ячеслава Чорновола масовим вступом до лав НРУ. У зверненні до із закликом "Протягом останніх одинадцяти років націонал-демократи замість протидіяти тим, хто нищив Україну, нерідко билися між собою. Маємо наслідки – Україна стає бандитсько-олігархічною державою, найпотужніша партія національно-демократичного спрямування – Народний Рух України - розколота, - зазначають автори звернення. - Невже кров Чорновола не волає до нас - тих, хто був у його партії, хто підтримував його ідеї, - припинити чвари, об’єднайтеся - і ви переможете?!... Далі відступати нікуди. Доля України вирішується саме зараз - або ми їх відстоїмо, як відстоювали завжди, або ж завтра її вже не буде".

Народний Рух Донеччини закликав членів Українського народного Руху до утворення сильної правоцентристської партії. Донецька обласна організація Народного Руху України запропонувала вступити до лав Народного Руху України або ж перереєструватися. Свою вимогу донецькі рухівці обґрунтовують нагальною потребою в підсиленні ролі Руху всередині блоку "Наша Україна" та активізації ідеології національної демократії при умові утворення сильної правоцентристської партії.

Запорізька обласна організація Народного Руху України звернулася до членів Українського народного Руху з пропозицією повернутися до лав НРУ. "Це буде найкращою відзнакою ювілею нашого незабутнього керманича В'ячеслава Чорновола. І разом ми переможемо", - зазначається у зверненні.

Провід Харківської крайової організації Народного Руху України у своїй заяві оприлюднив власну оцінку та бачення об’єднавчого процесу НРУ та УНР. Автори заяви констатують факти одностороннього перетягування окремих організацій та окремих членів Народного Руху України до УНР, що, по своїй суті, є прямим продовженням дій з арсеналу розкольників єдиного Народного Руху у 1999 році.

Провід Харківської крайової організації НРУ у зв’язку з цим зазначає, що процесу об’єднання двох партій має передувати саморозпуск партії УНР та перереєстрація УНРівців у лавах НРУ, хто на момент розколу перебував у Русі. Ті ж, хто прийшов до РУХу пізніше - мають набути членство в НРУ згідно зі Статутом Народного Руху України.

"Цьому процесові мало б передувати публічне покаяння ініціаторів та втілювачів у життя розколу Руху - чільних керівників УНР перед українським народом за завдання таким чином шкоди національним інтересам України", - наголошується в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування