Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпка від посади голови НБУ відділяє кілька годин?

Четвер, 12 грудня 2002, 12:16
Лідер фракції Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко вважає, що парламент в четвер проголосує за відставку глави Національного банку Володимира Стельмаха.

Лідер НДП нагадав про написану Стельмахом заяву про відставку, додавши, що буде відповідне подання президента, і питання винесуть на голосування.

У свою чергу лідер СДПУ(О) Леонід Кравчук також висловив думку про те, що після заяви Стельмаха президент повинен подати подання в парламент про його відставку. Кравчук висловив думку, що тепер у опозиції не буде підстав блокувати роботу парламенту. І якщо вони продовжать перешкоджати, то це буде означати, що причина не в порушеннях регламенту, а в політичних питаннях.

У свою чергу лідер групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш назвав блокування парламентської трибуни опозицією "політичним інструментом протистояння в зв'язку з майбутніми виборами президента". Він також переконаний, що питання про главу Нацбанку буде вирішене протягом четверга.

Тим часом представники чотирьох фракцій меншості всю першу половину дня продовжували блокувати трибуну і президію парламенту. Після поновлення роботи після перерви спікер Верховної Ради Володимир Литвин спробував поставити на голосування питання про відставку Володимира Стельмаха з посади голови НБУ.

Спікер повідомив, що у зв'язку з написаною Стельмахом заявою, повторно ставиться на голосування це питання. Литвин закликав депутатів, які блокують трибуну, повернутися на свої місця.

У цей час представники КПУ спробували вирвати мікрофон у голови парламенту. Зав'язалася сутичка між депутатом з фракції СДПУ(О) Олександром Волковим і одним з депутатів КПУ.

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко відзначив в інтерв'ю журналістам, що в політичний пакет питань не можна додавати питання, яке таким не є – про зміну глави НБУ.

Коментуючи ситуацію, яка склалася в зв'язку з внесенням до порядку денного питання про відставку Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку, Ющенко відзначив: "Цирк поїхав – клоуни залишилися".

Олександр Мороз повідомив, що фракції Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко будуть продовжувати блокувати роботу парламенту. Він підкреслив, що питання про зміну керівництва Нацбанку вирішується не правовим шляхом, і у чотирьох фракцій не залишається іншого шляху, крім як блокувати роботу парламенту.

Мороз підкреслив, що запропонував голові парламенту Володимиру Литвину зняти це питання з розгляду і продовжити нормальну роботу.

Лідер соціалістів також висловив думку, що на сьогоднішній день немає підстав знімати з посади нинішнього голову Нацбанку. У разі розгляду питання про його зняття необхідно дати можливість відзвітувати про свою роботу главі НБУ і обговорити це питання в залі.

Крім того, Мороз нагадав, що керівник науково-експертного управління Верховної Ради України дав свою оцінку цій проблемі, зазначивши, що це питання розглядається з порушенням регламенту і законів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...