Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЛІДСТВО ЗНАЄ, КОЛИ БУЛО ВБИТО ГЕОРГІЯ ГОНГАДЗЕ

Четвер, 12 грудня 2002, 12:19
Журналіста Георгія Гонгадзе було вбито за 40 хвилин - годину після зникнення. Про це повідомив журналістам заступник Генерального прокурора України Віктор Шокін.

Він повідомив, що це було встановлено експертизою. Разом с тим Шокін не надав інших деталей.

Він також заявив, що під час огляду місця загибелі Гонгадзе слідчі навмисно не залучили понятих та змінили розташування речових доказів. За словами Шокіна, під час огляду місця події слідчий Таращанського району Сергій Белінський вилучив деякі речові докази, а під час огляду наступного дня знову привіз їх на місце події і розташував у тому порядку, в якому вони нібито перебували з самого початку.

Шокін також повідомив, що складання протоколу відбулося не на місці події, а в кабінеті слідчого і на день пізніше.

Крім того, тіло Гонгадзе було доставлено до Києва "контрабандним" способом, тобто без належного супроводу та виконання правил перевезення. "Ми інкримінуємо ці дії, як навмисні", - сказав Шокін.

Він також повідомив, що слідство щодо порушень під час розслідування справи Гонгадзе буде продовжено і відносно деяких посадових осіб.

30 серпня 2002 року прокурора Таращанського району Київської області Сергія Обозова було заарештовано за скоєння злочину у зв'язку із розслідуванням кримінальної справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Колишній слідчий прокуратури Таращанського району Белінський звинувачується в тому, що він "умисно використав свою владу і з 3 по 8 листопада 2000 року вчинив службове підроблення протоколів слідчих дій під час проведення ним досудового слідства по кримінальній справі № 72-342, порушеній ним же 3 листопада 2000 року за фактом виявлення в лісовому масиві Улашівського лісництва Таращанського району обезголовленого тіла невідомого чоловіка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...