Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крюгер вимагатиме від Піскуна хронологію розслідування справи Гонгадзе

Четвер, 12 грудня 2002, 17:25

До України прибув спеціальний представник Парламентської Асамблеї Ради Європи у "справі Гонгадзе" Ханс Крюгер. У четвер, відразу після прибуття до країни, Крюгер зустрівся з генпрокурором України Святославом Піскуном.

Піскун проінформував представника ПАРЄ про хід слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Крюгер у свою чергу заявив, що його насамперед цікавить "хронологія розслідування", а також юридичні і судові аспекти справи про вбивство журналіста.

Разом з Крюгером в Україну прибула голова секретаріату моніторингового комітету ПАРЄ Каролін Раво. Їх візит триватиме до 14 грудня.

Очікується, що представники ПАРЄ зустрінуться також з головою парламентської слідчої комісії у "справі Гонгадзе" та інших резонансних справах Григорієм Омельченком, незалежним експертом комісії Валерієм Івасюком і рядом народних депутатів.

У ході зустрічі з Крюгером, генпрокурор Піскун заявив, що на сьогоднішньому етапі в пошуках вбивць Гонгадзе основну роль грають органи, які проводять оперативно-пошукові заходи.

"Основний тягар сьогоднішньої роботи по встановленню вбивці або вбивць лежить на тих органах, які ведуть оперативно-пошукові заходи", - сказав гепрокурор.

З його слів, сьогодні "стоїть питання про остаточне розкриття" вбивства журналіста, однак, оскільки Генпрокуратура не проводить пошукових заходів, органам, які проводять такі заходи, надано "відповідні слідчі доручення".

Оперативний супровід слідства у справі про вбивство Гонгадзе здійснюють Міністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України.

У вересні Бюро ПАРЄ призначило колишнього заступника генерального секретаря РЄ Крюгера відповідальним за розслідування справи українського журналіста Георгія Гонгадзе. Він повинен дослідити причини, які заважають владі України розкрити вбивство журналіста.

Бюро ПАРЄ ухвалило рішення не створювати спеціальну комісію зі справи Гонгадзе, а призначити людину, яка б вивчила, чому вбивство українського журналіста залишається нерозкритим.

Доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен раніше заявляла, що рішення Ради Європи у справі Гонгадзе будуть прийматися з урахуванням доповідей Крюгера.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...