Опозиція обіцяє, що у наступний раз обійдеться без мордобою

Четвер, 12 грудня 2002, 19:40
У п'ятницю лідери всіх фракцій парламенту зберуться на засідання з обговорення невідкладних питань, повідомив лідер комуністів Петро Симоненко в інтерв'ю журналістам у четвер після закінчення наради у спікера.

Він повідомив, що вніс пропозицію про проведення такого засідання
для того, щоб кожна з фракцій внесла свої пропозиції, які стосуються політичної реформи, які вона вважає невідкладними.

Симоненко висловив думку, що таке засідання стане "другим етапом" для співпраці у парламенті.

У свою чергу лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз також додав, що у ході засідання у четвер досягнута домовленість розглянути всі принципові питання, що стосуються проведення політичної реформи, зміни керівництва Нацбанку, зміни керівництва парламентських комітетів для того, щоб парламент зміг розглянути їх за процедурою, яка не суперечить регламенту.

Відповідаючи на питання, чи можливо, що у ході голосування у п'ятницю буде внесене питання про відставку голови Нацбанку Володимира Стельмаха, Мороз підкреслив, що представники опозиції не можуть не довіряти голові парламенту Володимиру Литвину, який завірив їх, що це питання не буде виноситися.

А лідер БЮТ Юлія Тимошенко в інтерв'ю журналістам у четвер після наради у керівництва парламенту заявила, що опозиція у не буде брати участь у голосуванні, наміченому на п'ятницю.

За її словами, досягнута домовленість, що у п'ятницю парламент обговорить ряд економічних законопроектів. "Далі сядемо і подивимося, як регулювати ситуацію у Верховній Раді, як стабілізувати ситуацію з фракціями", - сказала Тимошенко.

"Необхідно врегулювати питання, пов'язане з виходом народних депутатів з фракцій, з тим, щоб депутати, які пройшли у парламент за списками партій і блоків, не залишали сформовані цими партіями фракцій", - відзначила лідер БЮТ.

Відповідаючи на питання, чи будуть опозиційні фракції блокувати роботу парламенту у п'ятницю, Тимошенко зазначила, що у цьому немає необхідності, оскільки питання про відставку голови Нацбанку Володимира Стельмаха і перерозподілу комітетів не буде виноситися на розгляд.

Тим часом лідер Аграрної партії України Катерина Ващук повідомила, що у п'ятницю парламент збирається голосувати з ряду економічних законопроектів, направлених на поповнення прибуткової частини бюджету.

За її словами, таке рішення було прийняте у ході засідання керівників фракцій у голови парламенту Володимира Литвина у четвер.

Питання про дачу згоди на звільнення голови Національного банку Володимира Стельмаха на голосування у цей день виноситися не буде, відзначила вона.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...