Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніхто й досі не оскаржив кримінальну справу проти Кучми

П'ятниця, 13 грудня 2002, 09:42
Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме питання недовіри Вищій раді юстиції у разі обмеження діяльності судді Юрія Василенка, який порушив кримінальну справу проти президента України Леоніда Кучми. Раніше Вища рада юстиції відкрила проти Василенка дисциплінарне провадження, вважаючи його дії порушенням присяги судді.

Суддя Юрій Василенко повідомив "Німецькій хвилі", що рішення про обмеження або заборону його діяльності Вища Рада юстиції планувала оприлюднити цього тижня. Втім утрималася від подібної заяви, оскільки, на його думку, постанова про порушення карної справи проти Леоніда Кучми так і не була оскаржена жодною інстанцією і, передусім, Верховним судом.

Юрій Василенко знову звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою розпочати слідчі дії по справі щодо Леоніда Кучми. Василенко каже, що відкриття карної справи проти глави держави не є порушенням присяги судді, принаймні тому, що президента не звинувачували по жодній статті закону. Підставою для порушення справи слугувало звернення депутатів. Проведення слідчих дій дозволяє його спростувати, щоправда у разі відсутності складу злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування