Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вірить у волю більшості та розум опозиції

П'ятниця, 13 грудня 2002, 11:36
Президент України Леонід Кучма сподівається, що парламентській більшості вистачить сил і волі, а опозиції - розуму, для того, щоб організувати нормальну роботу парламенту.

"На мій погляд, вистачить і сили волі тим, хто взяв на себе відповідальність, а в тих - розуму", - сказав Кучма в п'ятницю в Харкові, коментуючи на прохання журналістів ситуацію, що склалася в четвер у парламенті.

Разом з тим він відзначив, що главі держави "недоцільно коментувати" те, що відбулося в стінах Верховної Ради. "Сьогодні в парламенті є більшість, вона створила коаліційний уряд, що почав працювати. Думаю, сьогодні саме і перевіряється міцність: чи є дійсним те, про що заявили політичні сили, підписуючи в минулу суботу угоду (про солідарну відповідальність парламентської більшості й урядів)", - сказав президент.

"Узяли відповідальність - потрібно, щоб вона виявлялася в діях", - додав він.

Кучма відзначив, що затримка в прийнятті законів позначається на економіці країни. "Для тих, хто блокує (роботу парламенту) - їх поки що не б'є, а б'є рядового громадянина", - підкреслив він.

"Давайте подивимося, як події далі розвиватися будуть", - сказав глава держави.

У четвер парламент України не зміг прийняти жодного рішення, оскільки через бурхливі дискусії з приводу відставки глави Нацбанку України Володимира Стельмаха спікер закрив завчасно вечірнє засідання.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування