Медведчук "переконаний", що Тігіпко очолить Нацбанк наступного тижня

П'ятниця, 13 грудня 2002, 11:50
Глава адміністрації президента України Віктор Медведчук переконаний, що керівництво Національного банку країни зміниться наступного тижня.

"Керівництво Нацбанку буде змінене обов'язково. Це буде на наступному тижні", - сказав Медведчук у п'ятницю у Харкові, відповідаючи на питання журналістів.

Він також висловив переконання, що главою НБУ буде затверджений Сергій Тігіпко.

Як повідомлялося, 28 листопада Верховна Рада відмовилася звільнити Стельмаха з посади голови Національного банку України. "За" проголосувало лише 214 депутатів.

Президент повторно подав у парламент два подання - про дачу згоди на звільнення глави НБУ Стельмаха і призначення на цю посаду Сергія Тігіпка (лідер парламентської фракції партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна").

У четвер обговорення цього питання привело до скандалу у стінах парламенту. Голова Верховної Ради Володимир Литвин був змушений закрити засідання раніше.

За даними постійного представника президента України у парламенті Олександра Задорожнього, президент вніс подання про звільнення Стельмаха утретє - вже на підставі поданої ним заяви. Наступний день для голосування - 19 грудня. У цей день заздалегідь на порядку денному головним питанням стоїть проект держбюджету України на 2003 рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування