Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За НБУ та комітети Тимошенко боротиметься до останнього.

П'ятниця, 13 грудня 2002, 14:42
Фракція БЮТ обстоюватиме право опозиції впливати на прийняття законів України через головування у комітетах парламенту. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

За словами Тимошенко, "це не боротьба за портфелі", а можливість опозиції виконувати свої виборчі програми. "Тому розкидатися можливістю управляти комітетами опозиція не має права", - наголосила Тимошенко.

Лідер БЮТ вважає, що якщо й має бути перерозподіл комітетів, то на користь опозиційних фракцій, оскільки деякі депутати, що перейшли у більшість з цих фракцій, залишились на чолі комітетів ВР, і це призвело до втрати фракціями своєї квоти на головування у комітетах.

Тимошенко наголосила, що Національний банк України не може бути предметом для компромісів у будь-яких політичних переговорах між парламентською більшістю та опозицією, оскільки він не є політичною структурою.

Вона вважає неприпустимим "віддавати НБУ для того, щоб проводили махінації". Тимошенко зазначила, що опозиція боїться втратити останній елемент стабільності - стабільну гривню. За її словами, втрачаючи НБУ, "ми вимушені будемо спостерігати за тим, як більшість передає його в руки зовсім окремих людей".

Як сказала лідер БЮТ, її фракція протидіятиме тому, "щоб певні кола, не політичні навіть, а кола суто комерційні, прийшли до влади в НБУ".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування