Партнери Тимошенко закликають БЮТ створити партію з Ющенком

Субота, 14 грудня 2002, 14:16
Глава Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко закликав учасників 13-го з'їзду партії вести активні переговори "як із Блоком Юлії Тимошенко, так і з "Нашою Україною" про створення конструктивної коаліції між ними.

Про це він заявив, виступаючи на з'їзді партії, який проходив у суботу в Києві.

За словами Матвієнка, на сьогоднішній день "найбільш прийнятною системою структурування опозиції" є схема "2+1+1": "тісний блок "Нашої України" і БЮТ й їхні тісні взаємини з автономними Соцпартією і Компартією".

Центральний провід "Собору", а також парламентська група "робили усе для реалізації даної схеми", відзначив Матвієнко. "Але ми усе ще маємо аморфну "четвірку", що апріорно не може мати узгодженої стратегічної програми, - підкреслив він. - Така схема небезпечна, оскільки за нею неминучий розкол, який вже стався 3 роки тому з іншою відомою "четвіркою" - канівською".

"У нас немає іншого виходу, як посадити за один стіл Тимошенко і Ющенка і переконувати діяти спільно", - сказав лідер партії.

Він висловив упевненість, що розмова повинна йти не тільки про створення коаліції БЮТ і "Нашої України" у рамках Верховної Ради, а й про створення в майбутньому єдиної потужної "Української партії".

Учасників з'їзду привітав лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, який відзначив, що всі опозиційні партії у своїх поглядах однакові і хочуть одного – відродити Україну.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко також привітала делегатів з'їзду. "Люди, які перебувають при владі, дуже сильні, ми повинні перемагати їх безумовною і найпотужнішою консолідацією. Ми повинні йти на наступні вибори з таким запасом міцності та підтримки суспільства, що у 3 рази буде перевищувати сьогодні їхню щиру підтримку суспільством", - підкреслила вона.

На з'їзд було обрано 219 делегатів від усіх регіонів України, зареєстровано - 200.

Членами партії станом на 8 грудня є близько 23 тисяч осіб.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування