Ющенко та Тимошенко не здадуть Стельмаха, "наш останній бастіон"

Понеділок, 16 грудня 2002, 10:16
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко заявив, що опозиція зробить усе, щоб не допустити зміни керівництва Національного банку України. Про це він сказав на з'їзді Християнсько-народного союзу, який відбувся 14 грудня в Києві.

Ющенко, торкаючись питання щодо переобрання глави Нацбанку, заявив, що Володимир Стельмах – "наш останній бастіон, і ми відступати не будемо". "Не здамо жодної позиції", - підкреслив лідер "Нашої України".

Лідер "Нашої України" зазначив, що його "дивує теза, проголошена представниками більшості, мовляв, відставка Володимира Стельмаха і призначення на посаду голови НБУ Сергія Тігіпка потрібні для політичної консолідації "дев’ятки".

"Якщо діяти за такою логікою, то в список "консолідуючих" посад варто включити президента України, голову Верховного Суду, керівників силових структур – і тоді відбудеться повний дерибан", - наголосив Ющенко. Він назвав таку політику небезпечною. "Це зрада національних інтересів, оскільки заради чиїхось політичних амбіцій на кін ставиться стабільність в державі".

12 грудня президент Кучма втретє вніс до Верховної Ради України подання на звільнення голови НБУ Володимира Стельмаха. Голосування з цього питання передбачається у вівторок.

Тим часом Юлія Тимошенко заявила, що опозиція готова до компромісу з парламентською більшістю для того, щоб залишити Володимира Стельмаха на посаді голови Національного банку України.

За її словами, з цією метою опозиція "намагається започаткувати процес переговорів з більшістю". Як сказала Тимошенко, керівники опозиції готові погодитися з вимогами більшості в "інших аспектах".

"Так, ми готові до співпраці з більшістю, наприклад, у плані впорядкування роботи Верховної Ради, оскільки її дестабілізація більшості не потрібна", - додала вона.

Крім того, за словами Тимошенко, заяву Стельмаха на звільнення з посади голови НБУ слід вважати незаконною, оскільки він написав її "під тиском" у кабінеті голови Верховної Ради у присутності керівників парламентських фракцій більшості.

УНІАН, прес-служба "Нашої України"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування