Навесні 2003 Ющенко збирає "Ноєв ковчег"

Понеділок, 16 грудня 2002, 10:32
Навесні "Наша Україна" ініціюватиме загальне об'єднання демократичних сил, заявив Віктор Ющенко 14 грудня на Всеукраїнській конференції Молодого руху.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", Ющенко повідомив, що напередодні у нього відбулася зустріч з представниками НРУ і УНР з приводу об'єднання двох партій. За його словами, це засідання було "довгим і, можливо, вперше результативним". На думку Ющенка, об'єднання Рухів започатковує цікавий і перспективний проект загальної консолідації демократичних сил.

"Найвдаліший момент для початку об'єднавчих процесів – весна 2003 року," - заявив Ющенко, додавши, що саме в цей період "Наша Україна" ініціюватиме згуртування демократичних сил. Водночас він висловив сподівання, що цей процес розпочнеться в січні на об'єднавчому з'їзді Рухів.

Лідер "Нашої України" наголосив на важливості утворення єдиної партії на базі НРУ та УНР. "Для обговорення спірних питань, які можуть виникнути в процесі об'єднання, потрібно створити авторитетну комісію з представників обох партій", – зазначив він.

"Для успішної консолідації потрібно виконати три умови: мати політичну волю, виробити принципи і засади об'єднання, а також вирішити технічні питання. Сподіваюся, вже наступного тижня Рухи узгодять організаційні складові об'єднання", – заявив Ющенко.

12 грудня політрада Народного руху України на своєму засіданні ухвалила меморандум про відновлення єдності НРУ, який запропонований для підписання Українському народному Рухові.

У меморандумі, зокрема, зазначається: "Усвідомлюючи необхідність відновлення єдності Народного руху України, з метою поширення рухівського впливу на політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні та зміцнення партій політичного блоку "Наша Україна", розуміючи, що процес відновлення єдності поєднує в собі політичні та організаційні складові, лідери НРУ і УНР України погодили, що відновлення єдності НРУ здійснюватиметься шляхом злиття обох партій УНР та НРУ на паритетних засадах із збереженням юридичної особи НРУ".

Меморандум також передбачає збереження назви відновленої партії - НРУ, а також обрання головою НРУ "компромісної, консолідуючої для НРУ та УНР особи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування