19 жовтня вирішиться питання санкцій щодо України

Понеділок, 16 грудня 2002, 12:08
Міжнародна організація з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force on Money Laundering, FATF) ухвалить рішення про можливі санкції стосовно України у зв'язку з недостатньою боротьбою з відмиванням брудних грошей на засіданні цієї організації 19 грудня.

Про це повідомили у секретаріаті FATF у Парижі у понеділок.

У той же час український прем'єр Віктор Янукович заявив, що Україна сподівається на позитивне рішення FATF щодо можливих санкції у зв'язку з неурегульованістю проблеми боротьби з відмиванням брудних грошей.

"Рішення, прийняте раніше президентом і парламентом, отримало позитивний резонанс і сьогодні тієї гостроти щодо застосування фінансових санкцій, яка була три тижні тому, немає", - сказав глава уряду в інтерв'ю журналістам у Славутичі у понеділок.

З його слів, виникли деякі питання згідно з ухваленим законом. Прем'єр нагадав, що зараз у Парижі знаходиться делегація України на чолі з керівником департаменту фінансового моніторинга Олексієм Бережним, яка веде переговори щодо неприйняття цих санкцій. "Робота з Бережним продовжується у телефонному режимі", - повідомив Янукович.

Він також повідомив, що повернення української делегації можливе вже у понеділок.

Як повідомлялося, FATF збирається 19 грудня прийняти рішення чи вдаватися до санкції стосовно України, чи ні. Верховна Рада 28 листопада ухвалила закон "Про запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом", а президент підписав його 9 грудня.

Делегація України на чолі з керівником департаменту фінансового моніторингу Олексієм Бережним на минулому тижні почала у Парижі переговори з Міжнародною організацією з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force on Money Laundering, FATF) і переконує її не вводити санкції щодо України, яка вже ухвалила відповідний закон.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...