Опозиція буде "адекватно" реагувати на "проштовхування" Тігіпка

Понеділок, 16 грудня 2002, 13:42
Опозиція збирається не допустити зміни керівництва Нацбанку України, навіть у разі перенесення сесійного засідання з цього питання за межі будівлі Верховної Ради, заявляє співголовуючий парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов.

В інтерв'ю журналістам у понеділок Турчинов повідомив, що у разі спроби перенесення обговорення цього питання з сесійної зали до іншого приміщення дії опозиції будуть адекватними.

Він переконаний, що парламентська більшість зробить все можливе для того, щоб уникнути процедури обговорення питання про ротацію керівництва Нацбанку і буде намагатися просто "проштовхнути це питання".

Так, зі слів, Турчинова, головуючий на засіданні погоджувальної ради перший віце-спікер Геннадій Васильєв спробував обійти тему процедури розгляду питання про зміну глави НБУ, а також спробував відмовитися від зустрічі керівників фракцій для обговорення вимог опозиції.

Депутат також підкреслив, що сьогодні існує безліч питань, що вимагають негайного рішення, зокрема, про конституційну реформу, про прийняття закону про вибори депутатів на пропорційній основі. Актуальним, з його слів, залишається також питання про підписання президентом закону про тимчасові слідчі комісії, які опозиція буде пропонувати залишити поза процесом розподілу портфелів.

У минулий четвер обговорення питання про зміну глави НБУ привело до скандалу у стінах парламенту. За даними постпреда президента України у парламенті Олександра Задорожнього, президент втретє вніс подання до парламенту про звільнення Стельмаха.

Наступний день для голосування - 19 грудня. У цей день заздалегідь на порядку денному головним питанням стоїть проект держбюджету України на 2003 рік. Не виключено, що питання про зміну керівництва Нацбанку може бути поставлене на голосування у вівторок.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування