У "Нашої України" власний план зняття Стельмаха

Понеділок, 16 грудня 2002, 14:28
Фракція "Наша Україна" пропонує перенести питання про зміну голови Національного банку України на третю парламентську сесію і розглянути його за спеціальною процедурою. Про це в понеділок повідомив лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Фракція, за словами Ющенка, зокрема, пропонує заслухати звіт глави Нацбанку, надати йому оцінку і тільки після цього приймати "політичне рішення".

Коментуючи намір парламентської більшості винести на розгляд це питання вже у вівторок, лідер фракції наголосив, що хотів би, щоб питання піднімалося в контексті не тільки політичної дискусії, але й інтересів громадськості та бізнесу.

"Я не розумію, чому Володимира Стельмаха відправляють у відставку", - наголосив Ющенко, додавши, що йому не зрозуміло, чому "такий аполітичний інститут, як Нацбанк, поставлений в умови розподілу портфелів".

На думку лідера "Нашої України", немає необхідності порушувати питання про зміну керівництва НБУ в той час, коли прекрасно працює банківська система і сам Нацбанк.

Він нагадав слова президента України Леоніда Кучми про те, що не ініціював питання про відставку Стельмаха.

За словами Ющенка, відкрито за зміну керівництва НБУ ніхто не хоче виступати, однак у тихому порядку це питання знову потрапляє до парламенту. "Йде політичний розподіл функцій і можливостей Нацбанку України", - підкреслив він.

За його словами, "Наша Україна" не дозволить внести це питання до порядку денного парламенту. "Будуть використані будь-які демократичні форми (недопущення обговорення цього питання)", - заявив він.

Фракція, за словами Ющенка, пропонує не чіпати питання про перерозподіл комітетів та зміну керівництва НБУ, а вийти на пакет домовленостей, у який повинні бути внесені питання про пропорційну систему виборів, а також питання про недопущення тиску на народних депутатів для переходу в інші фракції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування