Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З перерозподілом комітетів визначиться "наш" наступник Кучми - Задорожній

Понеділок, 16 грудня 2002, 15:32
Представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній вважає, що у разі "глобального" підходу до вирішення проблеми перерозподілу комітетів у Верховній Раді, саме за допомогою цього перерозподілу і створення чіткої системи влади може бути визначений кандидат у президенти на наступних виборах.

Таку думку Задорожній висловив в інтерв'ю газеті "Київський телеграф".

Відзначивши, що у варіанті перерозподілу парламентських комітетів є багато як "плюсів", так і "мінусів", Задорожній зазначив: "Якщо глобально підійти до даної проблеми, то саме за допомогою нового перерозподілу посад у Верховній Раді і створення чітко вибудованої системи влади, ми знайдемо відповідь на запитання: хто ж таки наш кандидат у президенти?".

За словами Задорожнього, ця остаточно сформована система "повинна буде виробити кандидата".

Задорожній вважає, що перерозподіл посад голів комітетів ВР "є і бажанням остаточно взяти на себе відповідальність по всіх питаннях, і бажанням певних сил викопати рів між опозицією і більшістю, щоб чітко її (опозицію) окреслити".

При цьому Задорожній заявив, що він такий підхід підтримує, оскільки, за його словами, депутату не можна бути "напівопозиційним". "Якщо коаліційний уряд сформовано, то визначайтеся - або ви з нами, або проти нас. Третього не дано", - наголосив він.

Водночас Задорожній зазначає, що багато хто з голів фракцій сумнівається у доцільності проводити "перерозподіл" комітетів лише у рамках парламентської більшості, яка, за визначенням депутата, "певною мірою залишається віртуальною".

Представник Президента у ВР також відзначив "достатньо реальну загрозу" з боку опозиції у плані можливості блокування роботи парламенту і, як наслідок -парламентська більшість не розпочинає "війну" проти опозиції.

"Можливість зриву роботи парламенту і зупиняє проголошення парламентською більшістю наступальної війни проти опозиції", - заявив Задорожній.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...